Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa.
Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute.
Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional.
Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper.
Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase.
Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt.
Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina “ se umfla “. Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele.
Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper.
Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii