Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Postat pe: 16-04-2016
(0)

Ingrediente

500 g fasole alba boabe
250 g pastrama de porc afumata
2 l apa
sare
o ceapa
un ardei kapia
un morcov
un pastarnac
o tija de apio
doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
3-4 boabe piper
o foaie de dafin
cimbru uscat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie in bucati mari.

Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a calit se adauga toate aceste legume si apa si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si cimbrul si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata