Ingrediente
● 500 g carne porc (pulpa) |
● 3 bucati ceapa |
● 2 ardei grasi |
● 2 rosii (500 g) |
● 3-4 catei usturoi |
● 400 g oiene (sau ciuperci champignon) |
● sare |
● piper |
● boia dulce |
● 150 ml ulei |
● 1 legatura mica patrunjel verde |
● Alte ingrediente : |
● 400 g branza telemea proaspata (mai sarata) |
● 450 ml smantana |
● faina de mamaliga |
Mod de preparare
Preparare tocanita :
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.
Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.
Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.
Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.
Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga in Straturi la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.
Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.
Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.
Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.
Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga in Straturi la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 28.10.2009 11:26:02
E super reteta ta, sunt sigura ca e delicioasa! Te felicit , esti o gospodina super! Imi plac aproape toate retetele tale.