Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor

Complexitate
redusa
Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor

Ingrediente

  • -mamaliga, gata pregatita
  • -carnati proaspeti afumati sau salam, prajiti si taiat bucatele, dupa dorinta si gust
  • -costita sau bacon, taiata bucatele si prajita, cat sa fie crocanta
  • -parmezan sau cascaval ras, dupa dorinta si gust
  • -unt
  • -ardei gras sau gogosari rosii, copti, curatati si taiati fasii, dupa gust
  • -ceapa taiata rondele, dupa gust
  • -ardei rosu, galben, verde, taiat bucatele, optional
  • -sare
  • -piper
  • -alte condimente, dupa dorinta si gust
  • Pentru crusta:
  • - 2 oua usor batute si amestecate cu smantana (dupa gust)
  • - cascaval ras

Mod de preparare

Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.

Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.

Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa