Lasagna cu vinete fara paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu vinete fara paste

Ingrediente

  • 1 ou batut usor
  • 1/4 pahar lapte
  • 1 vanata medie, curatata si taiata felii pe lungime
  • 1/4 pahar pesmet
  • 2-4 linguri de ulei
  • 1/4 ceapa tocata (sau o ceapa mai mica)
  • 1 catel usturoi pisat
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 rosii mici (cam 250 – 300g) tocate cubulete, nescurse
  • o lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 linburita sare
  • 1 piept de pui taiat cubulete
  • 1 pahar mozzarela data pe razatoare
  • 1/4 de pahar parmezan dat pe razatoare

Mod de preparare

Fierbeti bucatile de pui (eu nu mananc prajit, dar presupun ca se pot si praji. Eu le-am fiert cu putina sare si au fost ok).

Amestecati oul cu laptele. Treceti bucatile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit (in ulei incins) pana se rumenesc. Cand sunt gata, scurgeti-le pe prosoape/servetele pentru a indeparta excesul de ulei.

Prajiti usor ceapa si usturoiul. Adaugati sucul de rosii, rosiile, patrunjelul, zaharul, oregano si sarea. Lasati sa fiarba neacoperit, la foc mediu, timp de inca 10 minute. Adaugati puiul si luati mancarea de pe foc.

Asezati intr-un vas de ~ 25 x 15 cm sau cu diametrul de ~20 cm un start de vinete, apoi un strat din sosul mai sus explicat (jumatate din el), apoi inca un strat de vinete si, la final, ultimul strat de sos.

Dati lasagna neacoperita la cuptor si lasati-o la programul 4 (180 grade celsius) timp de 25 de minute. Presarati mozzarella si parmezan si mai lasati inca 5 minute le cuptor.

Mie mi s-a parut usor grasa lasagna asta (eu nu mananc deloc prajit). Data viitoare o sa fac vinetele pe gratar, ca nu cred ca-i va afecta prea mult gustul final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie