Lasagna Bolognese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Lasagna Bolognese

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • -1 kg carne tocata de vita
  • -1 l bulion
  • -2 linguri pasta ardei (facut in casa cu ceapa si rosii)
  • -100 ml apa
  • -4 linguri ulei
  • -2 morcovi
  • -2 cepe
  • -3 catei usturoi
  • -sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru Pentru sos bechamel:
  • -700 ml lapte
  • -70 gr faina
  • -100 gr unt
  • -sare
  • piper
  • ierburi aromatice (cimbru, coriandru, rozmarin macinate fin printr-o rasnita) Pentru asamblare:
  • -250 gr telemea de vaca putin sarata
  • -200 cascaval
  • -foi de lasagna

Mod de preparare

Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu pereti inalti se pune uleiul apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute pana sosul scade si carnea se patrunde bine.
Pentru sosul bechamel folosim o cratita in care punem untul la topit apaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare) apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingrosa.

Asamblare:
In tava unsa cu putin unt se pune un strat de sos bechamel (ca sa nu se arda foile) apoi 2 foi de lasagna un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi iar sos alb si tot asa pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).
Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de foi si sosuri cu gusturi deosebite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Chec cu lime si fructe rosii de padure
Bucataras.RO

Chec cu lime si fructe rosii de padure

Checurile cu fructe sunt cele mai bune si daca aceste fructe sunt mici dulci si aromate, cu atat mai bine. Iar daca adaugam...

Chec cu lime si fructe rosii de padure
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!