Ingrediente
● 300 gr costite afumate |
● 300 gr carnati afumati |
● 300 gr costite porc } toate taiate la bucati potrivite |
● 200 gr carne vita |
● 1 ciolan de porc crud |
● 2 ardei grasi |
● 3 morcovi } taiate marunt sau date pe razatoare |
● 5 catei usturoi |
● 5 cepe |
● 6 rosii decojite si taiate |
● 500 ml bulion |
● 2 foi dafin |
● 2 linguri boia |
● 2 legaturi marar verde |
● 1 legatura tarhon |
● 2 ardei iuti |
● 1 kg fasole cu bob mare |
● untura de gasca , dar e bun si cel de porc cca 300 gr |
Mod de preparare
Punem fasolea la inmuiat de cu seara . Se pune la fiert cu foile de dafin si sare . Dupa ce a fiert il strecuram si il punem deoparte .
In ceaunul infierbantat punem la topit untura , in care calim ceapa , ardeii, morcovii, cu un pic de sare. Acum adaugam carnea taiata si apoi adaugam rosiile decojite si amestecam bine . Adaugam pasta de ardei sau gulyasul, sare, piper dupa gust si neaparat ardeiul iute dupa care punem apa cat sa fie acoperita bine si lasam sa fiarba carnea bine (daca mai e nevoie mai adaugam apa)
Ultima data adaugam carnatii taiati imbucaturi si lasam sa fiarba totul pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Acum adaugam bulionul si fasolea fiarta si codimentam dupa gust cu marar verde tocat si tarhon. Le lasam sa se intrepatrunda bine cateva clocote si uite asa e gata iahnia, de acum ne putem pune la masa cu totii.
Se serveste cu salata de castraveti , rosii, ba chiar si cu muraturi(castraveti murati la soare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi" nu uita sa ii faci un review.
In ceaunul infierbantat punem la topit untura , in care calim ceapa , ardeii, morcovii, cu un pic de sare. Acum adaugam carnea taiata si apoi adaugam rosiile decojite si amestecam bine . Adaugam pasta de ardei sau gulyasul, sare, piper dupa gust si neaparat ardeiul iute dupa care punem apa cat sa fie acoperita bine si lasam sa fiarba carnea bine (daca mai e nevoie mai adaugam apa)
Ultima data adaugam carnatii taiati imbucaturi si lasam sa fiarba totul pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Acum adaugam bulionul si fasolea fiarta si codimentam dupa gust cu marar verde tocat si tarhon. Le lasam sa se intrepatrunda bine cateva clocote si uite asa e gata iahnia, de acum ne putem pune la masa cu totii.
Se serveste cu salata de castraveti , rosii, ba chiar si cu muraturi(castraveti murati la soare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 17.01.2010 13:58:25
La 2.5 kg carne , 1 kg fasole ,plus alte ingrediente nu e deloc mult 500 ml bulion ( bulion la noi e echivalent cu sucul de rosii ) .Spor la gatit sa aveti ! Se pare ca aveti ori musafiri ori familia e numeroasa :)
gaellycus
• 17.01.2010 09:55:22
500 ml de bulion mi se pare mult;poate suc de rosii.Oricum o sa incerc aceasta reteta .....
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 02.03.2013 20:53:04
Cu asa lista treceam Podul Prieteniei la Giurgiu.Culoare ,ioc.prezentare ioc,dar un lucru este cert -o mare cacialma.Intrebarea acum vine =poti manca asta portie de haleala??????