Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi

Complexitate
redusa
Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi

Ingrediente

  • 300 gr costite afumate
  • 300 gr carnati afumati
  • 300 gr costite porc } toate taiate la bucati potrivite
  • 200 gr carne vita
  • 1 ciolan de porc crud
  • 2 ardei grasi
  • 3 morcovi } taiate marunt sau date pe razatoare
  • 5 catei usturoi
  • 5 cepe
  • 6 rosii decojite si taiate
  • 500 ml bulion
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri boia
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura tarhon
  • 2 ardei iuti
  • 1 kg fasole cu bob mare
  • untura de gasca , dar e bun si cel de porc cca 300 gr

Mod de preparare

Punem fasolea la inmuiat de cu seara . Se pune la fiert cu foile de dafin si sare . Dupa ce a fiert il strecuram si il punem deoparte .

In ceaunul infierbantat punem la topit untura , in care calim ceapa , ardeii, morcovii, cu un pic de sare. Acum adaugam carnea taiata si apoi adaugam rosiile decojite si amestecam bine . Adaugam pasta de ardei sau gulyasul, sare, piper dupa gust si neaparat ardeiul iute dupa care punem apa cat sa fie acoperita bine si lasam sa fiarba carnea bine (daca mai e nevoie mai adaugam apa)

Ultima data adaugam carnatii taiati imbucaturi si lasam sa fiarba totul pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Acum adaugam bulionul si fasolea fiarta si codimentam dupa gust cu marar verde tocat si tarhon. Le lasam sa se intrepatrunda bine cateva clocote si uite asa e gata iahnia, de acum ne putem pune la masa cu totii.

Se serveste cu salata de castraveti , rosii, ba chiar si cu muraturi(castraveti murati la soare).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie