Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

300 gr costite afumate
300 gr carnati afumati
300 gr costite porc } toate taiate la bucati potrivite
200 gr carne vita
1 ciolan de porc crud
2 ardei grasi
3 morcovi } taiate marunt sau date pe razatoare
5 catei usturoi
5 cepe
6 rosii decojite si taiate
500 ml bulion
2 foi dafin
2 linguri boia
2 legaturi marar verde
1 legatura tarhon
2 ardei iuti
1 kg fasole cu bob mare
untura de gasca , dar e bun si cel de porc cca 300 gr

Mod de preparare

Punem fasolea la inmuiat de cu seara . Se pune la fiert cu foile de dafin si sare . Dupa ce a fiert il strecuram si il punem deoparte .

In ceaunul infierbantat punem la topit untura , in care calim ceapa , ardeii, morcovii, cu un pic de sare. Acum adaugam carnea taiata si apoi adaugam rosiile decojite si amestecam bine . Adaugam pasta de ardei sau gulyasul, sare, piper dupa gust si neaparat ardeiul iute dupa care punem apa cat sa fie acoperita bine si lasam sa fiarba carnea bine (daca mai e nevoie mai adaugam apa)

Ultima data adaugam carnatii taiati imbucaturi si lasam sa fiarba totul pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Acum adaugam bulionul si fasolea fiarta si codimentam dupa gust cu marar verde tocat si tarhon. Le lasam sa se intrepatrunda bine cateva clocote si uite asa e gata iahnia, de acum ne putem pune la masa cu totii.

Se serveste cu salata de castraveti , rosii, ba chiar si cu muraturi(castraveti murati la soare).


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  02.03.2013 20:53:04

Cu asa lista treceam Podul Prieteniei la Giurgiu.Culoare ,ioc.prezentare ioc,dar un lucru este cert -o mare cacialma.Intrebarea acum vine =poti manca asta portie de haleala??????

Leila
•  17.01.2010 13:58:25

La 2.5 kg carne , 1 kg fasole ,plus alte ingrediente nu e deloc mult 500 ml bulion ( bulion la noi e echivalent cu sucul de rosii ) .Spor la gatit sa aveti ! Se pare ca aveti ori musafiri ori familia e numeroasa :)

gaellycus
•  17.01.2010 09:55:22

500 ml de bulion mi se pare mult;poate suc de rosii.Oricum o sa incerc aceasta reteta .....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iahnie de fasole la ceaun cu afumaturi