Ingrediente
● 1 rata salbatica |
● 2 buc ceapa rosie (e buna si cea alba) |
● 50-100ml ulei (sau 80 gr untura porc) |
● 3-4 catei de usturoi taiate felii |
● 300 gr ciuperci proaspete(si din conserva e buna) |
● 1 lingurita mare de chimen macinat |
● piper macinat dupa gust |
● boia 2 lingurite, sare dupa gust |
● 1 lingurita de maghiran(majoranna) |
● Ptrgomboc de cartofi avem nevoie de urmatoarele |
● 200 gr cartofi |
● 100 gr faina de grau |
● 20 gr unt (rama) |
● sare dupa gust |
● 1 galbenus de ou |
Mod de preparare
Se transeaza rata. In ulei se caleste ceapa si 2 linguri de gogosari macinati,usturoiul taiat felii, la care se adauga apoi chimenul, maghiranul, se adauga apoi imediat carnea, boiaua si se sareaza si pipereaza si se calesc un pic impreuna si se adauga si ciupercile.
Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.
Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :
Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.
Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.
Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.
Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.
Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :
Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.
Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.
Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.
Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
veres
• 31.01.2009 22:35:31
Mersi pentru reteta, rata a fost delicioasa, musafirii au fost si ei incantati. Am facut mai multe galuste, iar sosul l-am ingrosat putin. Delicios.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 31.01.2009 22:59:37
Ma bucur Kriszta . Poti sa prepari reteta si cu carne de porc , vanat ,... .
:*:*