Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1 rata salbatica
2 buc ceapa rosie (e buna si cea alba)
50-100ml ulei (sau 80 gr untura porc)
3-4 catei de usturoi taiate felii
300 gr ciuperci proaspete(si din conserva e buna)
1 lingurita mare de chimen macinat
piper macinat dupa gust
boia 2 lingurite, sare dupa gust
1 lingurita de maghiran(majoranna)
Ptrgomboc de cartofi avem nevoie de urmatoarele
200 gr cartofi
100 gr faina de grau
20 gr unt (rama)
sare dupa gust
1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se transeaza rata. In ulei se caleste ceapa si 2 linguri de gogosari macinati,usturoiul taiat felii, la care se adauga apoi chimenul, maghiranul, se adauga apoi imediat carnea, boiaua si se sareaza si pipereaza si se calesc un pic impreuna si se adauga si ciupercile.

Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.

Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :

Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.

Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.

Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.

Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  31.01.2009 22:59:37

Ma bucur Kriszta . Poti sa prepari reteta si cu carne de porc , vanat ,... .

:*:*

veres
•  31.01.2009 22:35:31

Mersi pentru reteta, rata a fost delicioasa, musafirii au fost si ei incantati. Am facut mai multe galuste, iar sosul l-am ingrosat putin. Delicios.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi