Galuste de cartofi, umplute cu chiftelute din carnati

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru chiftele:
600 g carne de porc(carnati afumati)
1-2 oua
1-2 linguri faina
sare
piper
5 catei de usturoi
patrunjel verde
Pentru aluat:
1 kg cartofi
1 ou
200-300 g faina
sare
piper
Ne mai trebuie:
50-100 g cascaval ras
100-150 g smantana
150 g pasta de rosii
250 ml bulion gros
1 lingura zahar
unt(ulei)pentru tava

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Fierbi carnea taiata bucatele(carnatii taiati bucati)in apa cu sare si indepartezi spuma de cate ori este nevoie.
Carnea fiarta(carnatii) si racita o treci prin masina de tocat,impreuna cu usturoiul si patrunjelul.
La ea adaugi oul,faina(eu am pus 2 oua si 2 linguri de faina ca sa lege compozitia de carnati mai bine),sarea si piperul,dupa gust si omogenizezi bine.
Formezi apoi chiftelute,de marime mai mica,pe care le fierbi in apa clocotota cu sare,timp de 10 min.
Le pui la scurs si racit intr-o strecuratoare,fara sa arunci apa in care au fiert.
Intre timp pregatesti aluatul,astfel:
O data cu carnea,pui la fiert,separat,in apa cu sare,cartofii .
Scursi si raciti,ii cureti de coaja si-i treci prin masina de tocat.
Ii amesteci cu faina,oul,sarea si piperul si omogenizezi.La nevoie suplimentezi cantitatea de faina(eu am avut nevoie de mai mult de 200 g de faina).
Lucreaza repede aluatul pentru ca are tendinta sa se inmoaie si parca-ti cere tot mai multa faina.Nu fi tentata de acest lucru ca altfel galustele vor fi tari.Infaineaza bine masa de lucru,mainile si sucitorul si astfel aluatul nu se va mai lipi.
Acestea fiind precizate,pe masa de lucru,bine infainata,intinde din cantitati mai mici de aluat,cate o foaie de 3-4 mm grosime,din care tai rondele(sau patrate)in care vei infasura cate o chiftea.
Repeta operatia pana la terminare.
Aseaza galustele direct cum le modelezi,intr-o forma unsa cu unt(ulei) si torna pasta de rosii diluata cu bulion si zeama in care au fiert chiftelele(functie de cat sos doresti sa ai langa galuste)la care adaugi lingura de zahar si piperul,omogenizand.
Presara deasupra cascavalul ras si dai totul la cuptorul incins,la foc potrivit ,pentru 25-30 min.
Se servesc calde,cu smantana.

Fac precizarea ca aproximativ ¾ din cantitatea de lichid este absorbita de galuste cat stau in cuptor,deci veti ramane doar cu un sfert de cantitate de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Galuste de cartofi, umplute cu chiftelute din carnati" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  24.11.2011 13:34:05

Draga Raisabanea,
Iti recomand acesta reteta pentru ca este chiar " buna rau " !

raisabanea
•  08.04.2009 08:23:42

Buna rau !!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Galuste de cartofi, umplute cu chiftelute din carnati