Ficatei in Sos de Vin cu Mamaliguta

Postat pe: 01-12-2010
(4)

Ingrediente

Necesarul pentru 3-4 portii mici este: o caserola mica de ficatei de pasare
1 ceapa
3 graunti de usturoi
2 linguri de vin rosu
piper negru
1 praf de sare
ulei
1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume
4-5 linguri pline cu pasta de rosii
Pt mamaliguta:
malai
sare
si putin ulei sau unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici. Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu. Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa. Oprim focul si acoperim.

Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea, apoi cate putin, in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura, doua. Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron. De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa. In mijloc am pus ficateii cu sos cald. Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz.

Servim cald cu marturi asortate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficatei in Sos de Vin cu Mamaliguta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mihaela409
•  14.01.2011 14:43:51

si pasta de rosii ? banuiesc ca se pune in sosul de ficatei si nu in mamaliga ;))

dark_lady
•  14.01.2011 13:17:42

gnam ... gnam ... :-))

epurasha
•  14.01.2011 10:31:10

liviuemil este o chestiune de gusturi! mamaliguta alaturi de orice fel de sos cu carne sau sarmale este un fel traditional de a manca in Romania de cand lumea! Nu stiu de ce ne place dar ne place! la fel de bine si painea se face o pasta in gura dar daca tu o preferi poti manca cu paine.Eu de exemplu mananc mai rar paine cu carne :)La emisiuni intr-adevar apar tot felul de execntrici tocmai pentru a soca dar putem selecta si pastra doar o idee,eu d exemplu aleg sa zic combinatia de culori si nu pun neaparat leguma aceea verde(broccoli) ci pun alta leguma verde care imi place mie(sa zicem praz sau spanac).

liviuemil
•  14.01.2011 01:09:08

O intrebare: de ce trebuie reteta asociata cu mamaliga si nu cu piine?
Ca justificare la intrebare pot spune ca nu sint un fan al mamaligii( de fapt nu o maninc decit isotita de brinza si smintina,doar atit).As dori sa-mi explice cineva ce gust poate avea pasta care se formeaza in gura la intilnirea dintre mamaliga si muraturi,sau mamaliga si legume fierte ( ex; piuree cartofi/ morcovi/mazare) sau cele crude. Acum citeva luni la un post de televiziune am vazut o reteta ca m-a pus in c....r: grill pe baza de carne cu garnitura de legume fierte in abur - una din legume fiind broccoli- insotit de mamaliga.Hai ca-i buna!Nu-mi aduc aminte numele emisiunii sau postul dar stiu ca era prezentata de doi pusti care se intreceau in talente(sau figuri). Si pot sa mai spun ca aceeasi mincare e servita in Irlanda fara a fi acompaniata nici chiar de piine. Nu retin numele fiindca nu am fost curios sa gust( carnea e de oaie/miel iar eu nu maninc, --intoleranta+fosta hepatita)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficatei in Sos de Vin cu Mamaliguta