Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre

Ingrediente

  • 1,5 kg ficat, taiat cubulete
  • 5-6 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel verde, tocat marunt
  • 250 g masline negre
  • 2-4 linguri amidon (faina)
  • 250-400 ml smantana (eu am avut 300 ml )
  • 2-4 linguri ulei
  • cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase.
Se adauga ficatul si se prajeste si el, pana se albeste, apoi, ardeiul.

Cand este inmuiat ardeiul, se presara boiaua, se amesteca si se adauga apa, cat sa acopere ficatul.

Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 30-40 min.
Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust.

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.
Se serveste cald cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)