Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1,5 kg ficat, taiat cubulete
5-6 cepe
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde, tocat marunt
250 g masline negre
2-4 linguri amidon (faina)
250-400 ml smantana (eu am avut 300 ml )
2-4 linguri ulei
cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
sare
piper
boia

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase.
Se adauga ficatul si se prajeste si el, pana se albeste, apoi, ardeiul.

Cand este inmuiat ardeiul, se presara boiaua, se amesteca si se adauga apa, cat sa acopere ficatul.

Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 30-40 min.
Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust.

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.
Se serveste cald cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre