Spalati bine dovleceii si stergeti-i. Puteti sa-i folositi cu coaja sau sa o indepartati, folosind un cutit pentru curatat legume. Taiati-i in bucati potrivite ca lungime si scoateti miezul cu samburi cu ajutorul unei lingurite.
Spalati si scurgeti orezul.
Tocati ceapa si dati morcovul prin razatoarea mare apoi, caliti-le in putin ulei incins pana ce ceapa devine sticloasa. Adaugati carnea tocata. Sotati totul pana cand bucatile de carne se desprind si incep sa-si lase sucurile.
Adaugati orezul si caliti in continuare pana devine transparent.
Puneti busuiocul, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita cimbru si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si lasati la racorit.
Inglobati oul batut si umpleti dovleceii.
Asezati-i unul langa altul intr-un vas termorezistent.
Diluati pasta de rosii ramasa cu supa, vin, adaugati restul de cimbru, putin piper si turnati peste dovleceii umpluti.
Acoperiti vasul termorezistent cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 170 grade sau pana ce dovleceii si carnea sunt aproape facute. Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min pana ce sosul este putin ingrosat si scazut.
Serviti cat sunt calzi, impreuna cu smantana si / sau ardei iute, optional.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDe ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu,...
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoaraCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii