Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.
Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.
Peste amestecul cu galbenusuri, se adauga grisul, faina, praful de copt si un praf de sare. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule de silicon. Se incorporeaza trei sferturi din stafide (clatite cu apa si stoarse) si albusurile batute spuma.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pune hartie de copt pe fundul unei forme detasabile de tort si se unge forma cu unt pe margini. Se toarna compozitia pentru pasca in ea, iar pe deasupra, se presara restul de stafide (clatite cu apa si stoarse). Se introduce forma la cuptor, pana cand pasca se rumeneste frumos pe deasupra.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosDaaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern. E o...
Tort rapid cu fructeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii