Chiftelute de `Criza`

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de vita (sau pui) 200 g carne tocata grasa de porc
  • 8 cartofi medii
  • 2 linguri faina de grau
  • 4 linguri pesmet
  • secretul gustului de legume
  • piper
  • boia ardei iute si dulce
  • o lingurita cimbru
  • 2 oua pt compozitie si 1 ou pt chiftele
  • o legatura patrunjel si o legatura marar
  • 200 ml ulei
  • 5 catei usturoi

Mod de preparare

Cartofii (in coaja) se pun la fiert cu putina sare. Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, cu 2 oua, cu faina, mararul, patrunjelul, secretul gustului, piperul, usturoiul tocat si frecat cu putina sare si ulei, cimbru si cu cartofii fierti, curatati si tocati.

Din compozitie se formeaza chiftelute mici si rotunde, se trec prin oul batut bine cu putina sare, iar apoi prin pesmet si se pune la prajit (in momentul in care se pun chiftelutele in tigaie, uleiul trebuie sa fie incins).

Pofta buna!
. . se pot servi cu salata de varza acrita cu zeama de la o lamaie. .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa