Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -3 caise uscate
  • -1 chifla veche de o zi
  • -2 linguri samburi de pin
  • -2 cepe verzi
  • -3 catei de usturoi
  • -400 g carne tocata
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 ceapa
  • -1 conserva de rosii pentru pizza (425 ml)
  • -1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -sare si piper
  • Pentru cuscus:
  • -250 g cuscus grain fin (se gaseste la supermarket, este cuscus frantuzesc, marunt, din grau dur)
  • -1-2 linguri unt
  • -1 conserva mica de naut
  • -curry
  • -sare si piper
  • Pentru servit mai aveti nevoie de :
  • -iaurt gros
  • -menta tocata
  • -sare, piper, zeama de lamaie (dupa gust)

Mod de preparare

Inmuiati separate, in apa, caisele si chifla.

Prajiti intr-o tigaie samburii de pin, fara grasime, pana-si schimba putin culoarea si-si lasa aroma, amestecand mereu, apoi taiati-i marunt.

Tocati marunt caisele scurse de apa, 2 catei de usturoi si ceapa verde.

Amestecati intr-un bol chifla stoarsa, oul, cu carnea tocata, caisele, samburii de pin, usturoiul, ceapa si condimentele.
Formati chiftelutele, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, pana sunt facute si rumenite frumos. Puneti-le deoparte.

Separat, caliti in 2 linguri de ulei, ceapa si 1 catel de usturoi, tocate. Adaugati conserva de rosii, ardeiul gras si lasati sa fiarba, la foc potrivit, aproximativ 10 min. Daca compozitia este prea groasa si are tendinta de a se lega de vas, adaugati putin bulion si 1/2 lingurita zahar. Potriviti de sare si piper.

Intre timp, puneti intr-un bol cantitatea de cuscus si vedeti ce volum ocupa. Masurati cu acelasi bol, tot atata cantitate de apa, pe care o puneti sa fiarba cu putina sare. Cand clocoteste o turnati peste boabele de naut scurse si cuscus, apoi acoperiti imediat vasul cu un capac. Lucrul acesta nu se face pe foc! .

Dupa 2-3 minute adaugati praful de curry, untul si amestecati cu o furculita, ca sa se afaneze cuscus-ul, sa se topeasca untul si sa se omogenizeze amestecul. Condimentati.

Amestecati obligatoriu cu furculita!

Pastrati la cald pana la servire.

Amestecati iaurtul gros cu frunze proaspete de menta, tocate marunt, asezonati dupa gust(sare, piper, zeama de lamaie) si dati la frigider, cel putin 30 min inainte de servire.

Incalziti in sos chiftelutele pregatite anterior si serviti cu cuscus-ul cald, alaturi de sosul de iaurt si menta.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura