Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu Cuscus, cu Sos, Pregatite in Stil Oriental

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -3 caise uscate
  • -1 chifla veche de o zi
  • -2 linguri samburi de pin
  • -2 cepe verzi
  • -3 catei de usturoi
  • -400 g carne tocata
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 ceapa
  • -1 conserva de rosii pentru pizza (425 ml)
  • -1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -sare si piper
  • Pentru cuscus:
  • -250 g cuscus grain fin (se gaseste la supermarket, este cuscus frantuzesc, marunt, din grau dur)
  • -1-2 linguri unt
  • -1 conserva mica de naut
  • -curry
  • -sare si piper
  • Pentru servit mai aveti nevoie de :
  • -iaurt gros
  • -menta tocata
  • -sare, piper, zeama de lamaie (dupa gust)

Mod de preparare

Inmuiati separate, in apa, caisele si chifla.

Prajiti intr-o tigaie samburii de pin, fara grasime, pana-si schimba putin culoarea si-si lasa aroma, amestecand mereu, apoi taiati-i marunt.

Tocati marunt caisele scurse de apa, 2 catei de usturoi si ceapa verde.

Amestecati intr-un bol chifla stoarsa, oul, cu carnea tocata, caisele, samburii de pin, usturoiul, ceapa si condimentele.
Formati chiftelutele, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, pana sunt facute si rumenite frumos. Puneti-le deoparte.

Separat, caliti in 2 linguri de ulei, ceapa si 1 catel de usturoi, tocate. Adaugati conserva de rosii, ardeiul gras si lasati sa fiarba, la foc potrivit, aproximativ 10 min. Daca compozitia este prea groasa si are tendinta de a se lega de vas, adaugati putin bulion si 1/2 lingurita zahar. Potriviti de sare si piper.

Intre timp, puneti intr-un bol cantitatea de cuscus si vedeti ce volum ocupa. Masurati cu acelasi bol, tot atata cantitate de apa, pe care o puneti sa fiarba cu putina sare. Cand clocoteste o turnati peste boabele de naut scurse si cuscus, apoi acoperiti imediat vasul cu un capac. Lucrul acesta nu se face pe foc! .

Dupa 2-3 minute adaugati praful de curry, untul si amestecati cu o furculita, ca sa se afaneze cuscus-ul, sa se topeasca untul si sa se omogenizeze amestecul. Condimentati.

Amestecati obligatoriu cu furculita!

Pastrati la cald pana la servire.

Amestecati iaurtul gros cu frunze proaspete de menta, tocate marunt, asezonati dupa gust(sare, piper, zeama de lamaie) si dati la frigider, cel putin 30 min inainte de servire.

Incalziti in sos chiftelutele pregatite anterior si serviti cu cuscus-ul cald, alaturi de sosul de iaurt si menta.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
4
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Bucataras.RO

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Fiindca nu mi-a placut sa beau ca atare preparatul din lapte de cocos, i-am gasit alta intrebuintare.

Faguri cu bautura din lapte de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!