Chiftele cu Sos

Postat pe: 17-03-2011
(0)

Ingrediente

1 kg carne tocata amestec
1 ou
4 linguri pesmet
30 ml lapte
1 ceapa tocata marunt, optional
sare
1/2 lingurita piper alb, proaspat macinat
1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
1 lingurita nucsoara
2 lingurite seminte de mustar macinate, optional
1/2 lingurita coriandru macinat
100 g unt
2 linguri ulei
Se mai pot adauga, dupa dorinta si optional: magheran, cardamon, ghimbir, scortisoara, etc

Mod de preparare

Framantati bine carnea cu oul, laptele, pesmetul, sarea si condimentele.

Formati chiftele mari, de aproximativ 100 g fiecare.

Puneti la incins, intr-o tigaie mare uleiul, apoi untul si cand totul este infierbantat bine, adaugati chiftelele.

Prajiti de jur-imprejur pana se rumenesc si dati deoparte.
Caliti ceapa in aceeasi grasime, optional, apoi repuneti chiftelele, adaugand in acelasi timp si 2 cani de apa fierbinte.

Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, circa 25-30 min sau pana ce chiftelele sunt facute si sosul scazut.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti-le calde langa o garnitura de cartofi sau legume, totul stropit cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftele cu Sos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftele cu Sos