Bulgari De Cartofi Surpriza

Complexitate
redusa
Bulgari De Cartofi Surpriza

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • Pt panirat:
  • faina
  • pesmet
  • Pt umplutura:
  • 100 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu)
  • un praf chimen macinat
  • un praf oregano
  • 1 lingurita mica boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc, se adauga la ei 1 ou crud, sare, piper dupa gust si se amesteca.

Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.

Cum realizam bulgarii de cartofi :

Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.

Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Bucataras.RO

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola