Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc, se adauga la ei 1 ou crud, sare, piper dupa gust si se amesteca.
Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.
Cum realizam bulgarii de cartofi :
Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.
Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii