Ingrediente
● 500 gr cartofi |
● 1 ou |
● Pt panirat: |
● faina |
● pesmet |
● Pt umplutura: |
● 100 gr carne tocata |
● 1 ceapa |
● 1 catel usturoi |
● 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu) |
● un praf chimen macinat |
● un praf oregano |
● 1 lingurita mica boia dulce |
● sare |
● piper |
● 50 ml ulei |
Mod de preparare
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc, se adauga la ei 1 ou crud, sare, piper dupa gust si se amesteca.
Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.
Cum realizam bulgarii de cartofi :
Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.
Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bulgari De Cartofi Surpriza" nu uita sa ii faci un review.
Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.
Cum realizam bulgarii de cartofi :
Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.
Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bulgari De Cartofi Surpriza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lumyer
• 08.01.2011 13:34:01
bun bun dureaza ceva dar iese excelent am facut ceva de genul acesta .. felicitari !
kelly37
• 30.09.2009 16:26:26
Un sfat! pt modelarea bulgarilor foloseste o folie de plastic , asa nu e necesar sa folosesti ulei.Pui folia in palma, cartofii ii aplatizezi, pui lingura de umplutura si aduni folia rasucind-o putin.Bulgarele iese fara mare stres, iar bucata de folie o folosesti pt toti bulgarii, nu e necesar sa o schimbi.Sunt f buni! Succes!
lala60
• 29.11.2008 16:14:25
neaparat trebuie incercata reteta ... sa nu fie cu mirare, dar de-abea acuma incep sa "inspectez" cartile de bucate si sa "fur" tot ce-i mai de soi ... sa traiasca bucatareasa si sa ne faca papa bun!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.08.2011 13:06:46
chiar nu stiam ce sa mai fac de mancare ,voi incerca si eu reteta pt copii ,
felicitari pare delicioasa .