Ardeii Mei Umpluti

Postat pe: 27-09-2010
(9)

Ingrediente

250 g carne de porc tocata
6-7 linguri de orez
2 cepe mai mari
1 legatura marar proaspat
sare
piper
boia
1 ou
10 ardei grasi (mijlocii)
1 felie de paine inmuiata in lapte (optional)
3-4 linguri de ulei (untura)
cimbru
rozmarin (optional)
bulion de rosii
zahar (optional)

Mod de preparare

Se ia ceapa, se spala, se toaca. Se ia o cratita in care se pune uleiul, se pune pe aragaz, se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se caleste putin, se adauga orezul ales si spalat. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga putina apa si se mai caleste 3-4 minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga mararul tocat, cimbru si rozmarin (optional). Se ia de pe foc.

Intr-un castron se pune carnea de porc macinata, se pune sare, piper, boia, cine doreste poate pune putin usturoi (eu nu am pus), oul si painea inmuiata in lapte (se stoarce inainte de a o pune peste carne).

Se lasa deoparte, apoi se iau ardeii se taie in doua jumatati egale, se scoate cotorul cu seminte, se spala. Se aseaza pe un prosopel de bucatarie sa se scurga de apa. Se adauga acuma orezul racorit peste amestecul de carne si se amesteca bine. Se iau jumatatile de ardei, se umple fiecare si se aseaza unul langa altul intr-o tava rezistenta la cuptor. .

In tava, inainte de a se aseza ardeii, se pune putina untura sau ulei. Dupa ce ardeii s-au asezat in tava, se ia bulionul de rosii, se dilueaza cu apa, se amesteca cu putin zahar (optional). Sucul de rosii obtinut se pune peste ardei sa ii acopere bine, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pune la cuptor la foc mai mare. Se fierb asa cam o ora, poate ceva mai mult.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardeii Mei Umpluti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  27.05.2010 08:37:40

chira draga, mersi...

chira
•  27.05.2010 08:31:45

hmm da cè binè arata!!!FELICITARI!O sa fac si eu...

pupi
•  14.04.2010 00:20:17

schmidt_alina mersi pentru apreciere si pentru incredere.....sant buni oricum ii prepari ( fie jumatati..... fie intregi....)...spor la treaba ( daca ii faci ) si pofta buna iti doresc ....bucura-te de aroma lor

schmidt_alina
•  13.04.2010 12:50:13

ce discutzii.. aici .. din cauza unor ardei:)pupi ...ai avut o idee buna de a taia adreii.. asa nu am mai vazut :)data viit.. cand am sa fac ardei am sa i tai si eu :)chiar imi place... cum arata taiatzi:)

pupi
•  26.02.2010 20:32:27

Mihaela draga, multumesc , asa e cum spui....intregi sau jumatati, nu are importanta, e chestie de aspect ....important e continutul.......bine ai venit la noi

adrain1996
•  26.02.2010 20:04:39

nu coteaza daca sint intregi sau taiati pe jumatate important este continutul care cred ca este foarte gustos

pupi
•  04.12.2009 19:25:01

Draga Corina, daca as fi facut asa cum ai spus tu atunci nu mai le spuneam" ardeii MEI umpluti"...erau doar ardei umpluti.....
..... de regula toate/toti facem ardeii umpluti , intregi, prin metoda care ai expus, nu avea nici un rost sa mai dau explicatia asta , nu e o mancare pe care nu o cunoaste lumea . Daca stau bine si ma gandesc , jumatatile de ardei umpluti sant o varianta care nu este asa de larg raspandita ca si cea a ardeilor intregi umpluti.
Varianta cu capacelul pus din rosie, cartof, sau chiar cotorul ardeiului( fara seminte desigur) asta tine de gustul fiecarei gospodine si de ingeniozitatea ei. Nu e necesar capacelul.....iar smantana ....ce sa spun ...tot asa, tine de gustul fiecaruia.
Noi de regula mancam cu zahar , smantana ii da un gust mai acrisor ......deci concluzia ( in cazul meu ) fara smantana......
.....am dat cateva motive ptr care am numit eu ( ma repet aici) " ardeii MEI umpluti"
Nu cred ca trebuia mentionat ca ardeii se pot umple intregi sau ca se pot mancxa cu smantana sau cda se poate pune capacele etc, etc....asa cum am mai scris , asta este la latitudinea fiecaruie cum face. Conteaza idea de baza.
Inca ceva, chiar titlul spune idea retetei mele
Mersi de comentariu si pofta buna la ardei , am inteles ca ai sa ii prepari si tu cat de curand( poate nu reteta mea ci a ta, nu are importanta care din ele....important este produsul final si gustul)

corinactn
•  04.12.2009 13:46:29

SPECIFICA TE ROG CA ARDEII SE POT UMPLE SI NETAIATI,PUR SI SIMPLU SE DESFACE DOAR COTORUL SI SE POT ASTUPA CU RONDELE DE ROSIE SAU CARTOF.SE POT SERVI CU SMANTANICA.IN REST,FELICITARI,IMI FACI POFTA,CRED CA AM SA IMI FAC SI EU CAT DE CURAND.

lelalole
•  03.12.2009 22:40:13

este o reteta fff buna ,excelenta .bravoo

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardeii Mei Umpluti