Somon in crusta de aluat

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Somon in crusta de aluat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -500 gr. faina de grau,
  • -200 gr. unt, grasime 80%,
  • -2 oua,
  • -3 linguri smantana, grasime 30%,
  • -1 varf de cutit de sare.
  • Ingrediente pentru somon in crusta:
  • -700 gr.somon
  • -200 gr.cascaval
  • -200 gr.bacon
  • -4 linguri bulion de gogosari
  • -3 galbenusuri de ou
  • -1 lingurita piper alb macinat

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:
Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga untul la temperatura camerei, putina sare, smantana, ouale si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc restul de ingrediente.
Mod de preparare pentru somon in crusta de aluat:
Se inlatura pielea de pe somon, se scot suvitele de carne de pe spinare, sunt doua suvite subtiri si cu ajutorul mainilor se dezlipeste carnea de pe oase. La final vor rezulta doua bucati de peste fara oase. Se presara putin piper macinat alb si nu se mai presara sare deoarece baconul este suficient de sarat si pestele va trage sare in momentul cand se va coace.
Se imparte aluatul in doua bucati egale si se fac foi pe masa de lucru. O foaie trebuie sa aiba de 3x marimea pestelui.
Pe o foaie se presara cascaval ras, bulion de gogosari, daca nu aveti bulion de gogosari este bine sa puneti si pasta de tomate sau bulion de rosii si se intinde cu o spatula peste toata foaia. Se asaza felii de bacon, se pune o bucata de peste pe mijlocul foii de aluat si se aduc marginile de aluat peste peste, este bine sa vina parte peste parte de alaut. Se unesc la varfuri, la un capat sa aiba varful ascutit sa duca ca model spre un cap de peste si la un capat sa fie mai lat sa duca spre forma unei cozi de peste. Se ia cu ambele maini aluatul si se pune in tava pe partea in care aluatul a fost unit. Se da o forma de cap de peste cu ajutorul unei furculite, tot cu ajutorul furculitei se da si forma la coada de peste si forma de solzi se poate da cu o lingurita mica sau cu o forma speciala de scobit fructe.
Se pregateste inca o portie de somon in crusta de aluat dupa acelasi model. Se ung cu galbenus batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 40 minute sau pana cand se rumeneste usor.
Se serveste caldut sau rece, oricare ar fi preferinta, gustul este deosebit. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Friptură de iepure
Bucataras.RO

Friptură de iepure

Un adevărat deliciu!

Friptură de iepure
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci