Mod de preparare pentru aluat:
Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga untul la temperatura camerei, putina sare, smantana, ouale si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc restul de ingrediente.
Mod de preparare pentru somon in crusta de aluat:
Se inlatura pielea de pe somon, se scot suvitele de carne de pe spinare, sunt doua suvite subtiri si cu ajutorul mainilor se dezlipeste carnea de pe oase. La final vor rezulta doua bucati de peste fara oase. Se presara putin piper macinat alb si nu se mai presara sare deoarece baconul este suficient de sarat si pestele va trage sare in momentul cand se va coace.
Se imparte aluatul in doua bucati egale si se fac foi pe masa de lucru. O foaie trebuie sa aiba de 3x marimea pestelui.
Pe o foaie se presara cascaval ras, bulion de gogosari, daca nu aveti bulion de gogosari este bine sa puneti si pasta de tomate sau bulion de rosii si se intinde cu o spatula peste toata foaia. Se asaza felii de bacon, se pune o bucata de peste pe mijlocul foii de aluat si se aduc marginile de aluat peste peste, este bine sa vina parte peste parte de alaut. Se unesc la varfuri, la un capat sa aiba varful ascutit sa duca ca model spre un cap de peste si la un capat sa fie mai lat sa duca spre forma unei cozi de peste. Se ia cu ambele maini aluatul si se pune in tava pe partea in care aluatul a fost unit. Se da o forma de cap de peste cu ajutorul unei furculite, tot cu ajutorul furculitei se da si forma la coada de peste si forma de solzi se poate da cu o lingurita mica sau cu o forma speciala de scobit fructe.
Se pregateste inca o portie de somon in crusta de aluat dupa acelasi model. Se ung cu galbenus batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 40 minute sau pana cand se rumeneste usor.
Se serveste caldut sau rece, oricare ar fi preferinta, gustul este deosebit. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii