Rulouri de peste cu sos de vin si sofran

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri de peste cu sos de vin si sofran

Ingrediente

  • 6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan, se cheama SOLE)
  • 50 gr somon afumat
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de crab ( eu am avut imitatie)
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 1/2 ceapa tocata f marunt
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura de marar tocat
  • 5 linguri vin alb sec
  • 5 linguri supa de pui

Mod de preparare

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu f. strans. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.

Sos de vin si sofran
300 ml vin alb
5 boabe piper
codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
2 fire de cimbru
1/2 ceapa tocata f. marunt 1 catel de usturoi strivit
4 linguri de smantana lichida
50 gr unt
sare, piper, un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)

Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3. Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit. Mie imi plac tare mult condimentele de mici si am pus un varf de lingurita in sos si la fel si in umplutura pt. ca imi place amestecul de condimente.


Sos de rosii cu usturoi
2 rosii f. coapta
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
sare
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt. Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.


Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez ( f. bun cel basmati ca e mai aromat).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Gem de gutui
Bucataras.RO

Gem de gutui

Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...

Gem de gutui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!