Peste Prajit, in Crusta cu Bere

Complexitate
redusa
Peste Prajit, in Crusta cu Bere

Ingrediente

  • -4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
  • -1 cana (160 g) faina
  • -250 ml bere blonda
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min-1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul.

Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min.

Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l. Incingeti uleiul la 185 grade.

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Serviti cat este cald. L-am servit cu cartofi prajiti.
Cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment

Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta.
Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior.
Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte.
ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari.
Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.