Peste pane cu orez

Complexitate
redusa
Peste pane cu orez

Ingrediente

  • file pangasius
  • condimente peste
  • faina
  • o ceasca orez
  • o ceapa
  • o praf maggy

Mod de preparare

Intai de toate, se spala orezul in mai multe ape pana apa devine limpede, apoi se lasa in apa rece o ora.
File-ul de peste (pangasius) se cresteaza putin, se lasa la scurs pe un servet de bucatarie, cat timp preparam sosuletul. Acesta se prepara simplu, din oua batute cu o lingura faina si condimente pt peste.
Se ia apoi fiecare bucata de peste, se trece prin faina, apoi prin sosulet, apoi se arunca direct in tigaia cu ulei incins, dar la foc mic. Bucatile se scot pe un platou cu servet de bucatarie, sa se absoarba excesul de ulei.
Garnitura se face simplu: se caleste o ceapa tocata marunt, dupa aurirea acesteia se pune o lingurita bulion, apoi se pune orezul + apa cat sa-l acopere. Se mesteca mereu, ca altfel se lipeste de cratita. Se adauga apa din cand in cand, pana la inmuierea orezului. Si, bineinteles, la sfarsit, se pune maggy, dupa gustul fiecaruia.
Pestele se serveste langa orez si, obligatoriu, cu lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate