Peste Inotand in Sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati peste (macrou, cod etc)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ardei mare
  • foi de dafin
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • 1 borcan pasta de tomate de 400 g sau 720 dupa preferinta

Mod de preparare

Pestele se spala, se curata, i se scot toate oasele (se pune pestele cu burta in jos si cu un cutit bine ascutit se patrunde de o parte si de alta a sirei astfel incat sa ramana si oasele de la inotatoare. Cand s-a ajuns la oasele de la burta se ia o furculita si se trage incet pentru a lua carnea si a ramane oasele).

Se pune pe o planseta si se taie in fasii (de preferat pe orizontala). Ceapa, morcovul, telina, ardeiul se spala si se toaca fie rondele, fie solzisor si se pun intr-o tava mai inalta.

Se prepara un amestec din foile de dafin, piper, busuioc (verde sau uscat) sare si pasta de tomate. De preferinta, se adauga intre 2-4 cani (de ceai) cu apa. Depinde cat de gros vrei sa fie sosul. Mie-mi place cu apa mai multa ca sa "inoate" efectiv.

Peste ceapa si celelalte legume se aseaza pestele (sa fie si ceva estetic) si se toarna amestecul cu pasta de tomate.

Se lasa la cuptor intre 30 de minute si 50 de minute, depinde cand sunt fierte legumele.
Pe un platou intins se pune o paleta de mamaliga sub forma de semiluna (ca o laguna) si un polonic (in cazul meu) din "balta pestelui". Sosul se intinde ramanand doar pestele pe uscat pe patul lui de legume.

Se poate pune deasupra busuioc tocat (6 frunzulite la portie)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj