Peste Inotand in Sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati peste (macrou, cod etc)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ardei mare
  • foi de dafin
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • 1 borcan pasta de tomate de 400 g sau 720 dupa preferinta

Mod de preparare

Pestele se spala, se curata, i se scot toate oasele (se pune pestele cu burta in jos si cu un cutit bine ascutit se patrunde de o parte si de alta a sirei astfel incat sa ramana si oasele de la inotatoare. Cand s-a ajuns la oasele de la burta se ia o furculita si se trage incet pentru a lua carnea si a ramane oasele).

Se pune pe o planseta si se taie in fasii (de preferat pe orizontala). Ceapa, morcovul, telina, ardeiul se spala si se toaca fie rondele, fie solzisor si se pun intr-o tava mai inalta.

Se prepara un amestec din foile de dafin, piper, busuioc (verde sau uscat) sare si pasta de tomate. De preferinta, se adauga intre 2-4 cani (de ceai) cu apa. Depinde cat de gros vrei sa fie sosul. Mie-mi place cu apa mai multa ca sa "inoate" efectiv.

Peste ceapa si celelalte legume se aseaza pestele (sa fie si ceva estetic) si se toarna amestecul cu pasta de tomate.

Se lasa la cuptor intre 30 de minute si 50 de minute, depinde cand sunt fierte legumele.
Pe un platou intins se pune o paleta de mamaliga sub forma de semiluna (ca o laguna) si un polonic (in cazul meu) din "balta pestelui". Sosul se intinde ramanand doar pestele pe uscat pe patul lui de legume.

Se poate pune deasupra busuioc tocat (6 frunzulite la portie)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
2
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ghiveci cu pui la oala de lut
Bucataras.RO

Ghiveci cu pui la oala de lut

Marea majoritate a legumelor sunt din gradina proprie si le-am combinat cu noua gama de condimente de la Delikat.

Ghiveci cu pui la oala de lut
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post