Peste cu Legume si Piure cu Mozzarella

Complexitate
redusa
Peste cu Legume si Piure cu Mozzarella

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • -4 fileuri de peste
  • -1 morcov
  • -1/2 ardei gras, rosu
  • -cateva ramurele de patrunjel verde
  • -felii de lamaie
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -unt
  • Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
  • -4- 6 cartofi mari
  • -200- 250 g mozzarella
  • -1 lingurita chimen pudra
  • -oregano, dupa gust, optional
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute
  • dupa gust
  • -ulei de masline, dupa gust
  • -lapte, optional si la nevoie
  • -felii rotunde de rosii, optional
  • -unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Ungeti cu unt un vas termorezistent sau tapetati cu folie de aluminiu o tava si ungeti-o cu putin ulei.
Taiati morcovul bastonase si ardeiul julien. Puneti la fiert, separat, in apa usor sarata. Scurgeti si lasati la racit.

Spalati fileurile de peste, uscati, stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si dati deoparte pana sunt facute legumele.
Puneti la mijlocul fiecarui fileu cateva fire de patrunjel verde; incadrati cu fasii de ardei si bastonase de morcov.

Rulati, prindeti cu scobitori si asezati-le usor distantate in vasul termorezistent pregatit.
Repartizati peste rulouri 2- 3 bucatele de unt sau stropiti cu putin ulei si asezati cate o felie de lamaie.
Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru circa 20- 25 min sau pana ce pestele este facut.

Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete la aburi sau pe foc in apa sarata.
Pasati-i bine, adaugati chimen, sare, piper, paprika, ulei de masline, oregano (optional) si omogenizati. Adaugati putin lapte cald, functie de consistenta obtinuta.

Turnati piureul intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelati.
Distribuiti uniform cubulete de mozzarella, adanciti-le in piure prin apasare si apoi, puneti deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. Decorati cu felii de rosii, optional.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se topeste mozzarella si partea superioara prinde o crusta usor rumenita.
Serviti rulourile de peste alaturi de piure, cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Bucataras.RO

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational Va spun ca e o bunatate de dulce, merita incercat!

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala