Pastrav in Folie la Cuptor

Complexitate
redusa
Pastrav in Folie la Cuptor

Ingrediente

  • 4 pastravi proaspeti
  • 200 gr rosii (eu am avut congelate)
  • 2 ardei grasi (eu am avut congetat)
  • o bucatica de praz (un sfert dintr-un praz)
  • 2 capatani de usturoi potrivite
  • o lamaie
  • cateva fire de patrunjel (eu am avut congelat)
  • ulei (pentru uns foliile)
  • sare, piper si vegeta se pun dupa gust
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Pestii se curata de solzi, se curata bine in interior, li se taie aripioarele si se spala bine cu apa rece.
Usturoiul se trece prin storcator, dupa care se amesteca cu rosile, cu patrunjelul, cu piperul si cu sarea. Patrunjelul, sarea si piperul se pun dupa gust!!!

Se taie bucati potrivite de folie, in asa fel incat pestele sa fie invelit in totalitate fara sa curca lichid.

Foaia de aluminiu se unge cu ulei, se presara cu vegeta si se aseaza pestele. Se umple cu compozitia obtinuta, cu rondele de praz si cu felii de ardei taiate julin. Pestii se condimenteaza si pe deasupra cu vegeta, dupa care se pune zeama de lamaie pe fiecare. Se imbraca pastravii in foaia de aluminiu, se aseaza in tava si se pun la cuptor la foc potrivit. Dupa aproximativ 20 de minute se descopera pestele, formand din foaia de aluminiu caserole micute. Se mai baga la cuptor tot la foc potrivit pana cand acesta se rumeneste, iar lichidul se evapora.
Cand este gata se scoate din cuptor si se serveste cu garnitura dorita.

Pielea acestuia se va da cu usurinta jos, iar oasele se vor separa de carne, ramanand un file delicios.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa