`Orez` din Conopida (Fara Glucide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
`Orez` din Conopida (Fara Glucide)

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 3 cani conopida razuita (360 g)
  • 100 g dovlecel taiat cubulete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 cana morcov taiat cubulete (125g)
  • 1 cana ceapa tocata (150g)
  • 1 cana sparanghel maruntit (100g)
  • 2 cani creveti prefierti (300g)
  • 2 oua mari batute usor
  • 1/4 cana ceapa verde tocata (30g)
  • sare, piper dupa gust
  • 3-5 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1/4 cana apa
  • 2-3 linguri suc de lamaie verde (lime)
  • 2 linguri sos de peste
  • 1/2 lingura otet de orez
  • seminte de ardei iuti (optional)

Mod de preparare

In primul rand, se taie legumele cubulete si se razuieste conopida.

Intr-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul cubulete. Se calesc pana cand ceapa devine translucida.

Se adauga crevetii, sparanghelul, dovlecelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc timp de 10 minute.

Intre timp, intr-o alta tigaie, se prajeste conopida intr-o lingura de ulei, la temperatura ridicata. Ii ia cam 5 minute sa se inmoaie/ rumeneasca usor. Dupa ce e aproape facuta, se face o gaura in mijloc, in care se toarna cele 2 oua batute. Se amesteca ouale pana se intaresc un pic, apoi se combina si cu conopida.

Cand si tigaia cu crevetii, si tigaia cu conopida sunt gata, se amesteca intre ele si se mai lasa putin pe foc.

Se aseaza in farfurii/ boluri, se stropeste cu sos si se presara ceapa verde pe deasupra.

E o mancare foarte consistenta si destul de usoara.
Am gasit foarte multe retete care folosesc "orezul" asta din conopida. Poate fi combinat cu aproape orice, deci luati reteta ca pe o invitatie la folosirea propriei creativitati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Falafel de post
Bucataras.RO

Falafel de post

Falafelul este o reteta de post, simpla si rapida. Daca aveti naut in casa si nu aveti idee ce sa mai pregatiti, aceasta...

Falafel de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin