In primul rand, se taie legumele cubulete si se razuieste conopida.
Intr-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul cubulete. Se calesc pana cand ceapa devine translucida.
Se adauga crevetii, sparanghelul, dovlecelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Intre timp, intr-o alta tigaie, se prajeste conopida intr-o lingura de ulei, la temperatura ridicata. Ii ia cam 5 minute sa se inmoaie/ rumeneasca usor. Dupa ce e aproape facuta, se face o gaura in mijloc, in care se toarna cele 2 oua batute. Se amesteca ouale pana se intaresc un pic, apoi se combina si cu conopida.
Cand si tigaia cu crevetii, si tigaia cu conopida sunt gata, se amesteca intre ele si se mai lasa putin pe foc.
Se aseaza in farfurii/ boluri, se stropeste cu sos si se presara ceapa verde pe deasupra.
E o mancare foarte consistenta si destul de usoara.
Am gasit foarte multe retete care folosesc "orezul" asta din conopida. Poate fi combinat cu aproape orice, deci luati reteta ca pe o invitatie la folosirea propriei creativitati.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii