`Orez` din Conopida (Fara Glucide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
`Orez` din Conopida (Fara Glucide)

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 3 cani conopida razuita (360 g)
  • 100 g dovlecel taiat cubulete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 cana morcov taiat cubulete (125g)
  • 1 cana ceapa tocata (150g)
  • 1 cana sparanghel maruntit (100g)
  • 2 cani creveti prefierti (300g)
  • 2 oua mari batute usor
  • 1/4 cana ceapa verde tocata (30g)
  • sare, piper dupa gust
  • 3-5 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1/4 cana apa
  • 2-3 linguri suc de lamaie verde (lime)
  • 2 linguri sos de peste
  • 1/2 lingura otet de orez
  • seminte de ardei iuti (optional)

Mod de preparare

In primul rand, se taie legumele cubulete si se razuieste conopida.

Intr-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul cubulete. Se calesc pana cand ceapa devine translucida.

Se adauga crevetii, sparanghelul, dovlecelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc timp de 10 minute.

Intre timp, intr-o alta tigaie, se prajeste conopida intr-o lingura de ulei, la temperatura ridicata. Ii ia cam 5 minute sa se inmoaie/ rumeneasca usor. Dupa ce e aproape facuta, se face o gaura in mijloc, in care se toarna cele 2 oua batute. Se amesteca ouale pana se intaresc un pic, apoi se combina si cu conopida.

Cand si tigaia cu crevetii, si tigaia cu conopida sunt gata, se amesteca intre ele si se mai lasa putin pe foc.

Se aseaza in farfurii/ boluri, se stropeste cu sos si se presara ceapa verde pe deasupra.

E o mancare foarte consistenta si destul de usoara.
Am gasit foarte multe retete care folosesc "orezul" asta din conopida. Poate fi combinat cu aproape orice, deci luati reteta ca pe o invitatie la folosirea propriei creativitati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie