In primul rand, se taie legumele cubulete si se razuieste conopida.
Intr-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul cubulete. Se calesc pana cand ceapa devine translucida.
Se adauga crevetii, sparanghelul, dovlecelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Intre timp, intr-o alta tigaie, se prajeste conopida intr-o lingura de ulei, la temperatura ridicata. Ii ia cam 5 minute sa se inmoaie/ rumeneasca usor. Dupa ce e aproape facuta, se face o gaura in mijloc, in care se toarna cele 2 oua batute. Se amesteca ouale pana se intaresc un pic, apoi se combina si cu conopida.
Cand si tigaia cu crevetii, si tigaia cu conopida sunt gata, se amesteca intre ele si se mai lasa putin pe foc.
Se aseaza in farfurii/ boluri, se stropeste cu sos si se presara ceapa verde pe deasupra.
E o mancare foarte consistenta si destul de usoara.
Am gasit foarte multe retete care folosesc "orezul" asta din conopida. Poate fi combinat cu aproape orice, deci luati reteta ca pe o invitatie la folosirea propriei creativitati.
Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun...
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucatarasRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii