Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Ingrediente

  • Sea Bass 375 gr
  • Inima de anghinare murata in ulei 120 gr
  • Sparanghel verde 50 gr
  • Rosii Cherry 20 gr
  • Ulei de masline 80 ml
  • Sare fina 2 5 gr
  • Piper alb macinat 0 5 gr
  • Rosii 35gr
  • Lamai 30 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • Busuioc 12 5 gr
  • Migdale decojite prajite 10 gr
  • Masline Kalamata 20 gr
  • Usturoi 2 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • ingredientele mele:
  • 1 fileu de halibut
  • 200 gr
  • sare
  • piper alb
  • Moussul de ardei copti:
  • 4 ardei copti
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita de sare cu coaja de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de peste sau pui
  • 1/4 lg sare cu coaja de lamaie
  • Sosul mediteranean:
  • 8 fire de busuioc proaspat
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 8 masline verzi
  • 8 migdale
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 2 rosii cherry
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele.

Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad.

Preparare mousse de ardei copti:
- se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs;
- se taie ceapa si usturoiul;

- se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita)
- se sting cu vin si supa de peste;

- se fierb pana ardeii sunt bine moi;
- se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat;
- se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline.

Sosul mediteranean:
- se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa.

- fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie)
- in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior;

Montarea pe farfurie:
- se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.