Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Ingrediente

  • Sea Bass 375 gr
  • Inima de anghinare murata in ulei 120 gr
  • Sparanghel verde 50 gr
  • Rosii Cherry 20 gr
  • Ulei de masline 80 ml
  • Sare fina 2 5 gr
  • Piper alb macinat 0 5 gr
  • Rosii 35gr
  • Lamai 30 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • Busuioc 12 5 gr
  • Migdale decojite prajite 10 gr
  • Masline Kalamata 20 gr
  • Usturoi 2 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • ingredientele mele:
  • 1 fileu de halibut
  • 200 gr
  • sare
  • piper alb
  • Moussul de ardei copti:
  • 4 ardei copti
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita de sare cu coaja de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de peste sau pui
  • 1/4 lg sare cu coaja de lamaie
  • Sosul mediteranean:
  • 8 fire de busuioc proaspat
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 8 masline verzi
  • 8 migdale
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 2 rosii cherry
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele.

Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad.

Preparare mousse de ardei copti:
- se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs;
- se taie ceapa si usturoiul;

- se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita)
- se sting cu vin si supa de peste;

- se fierb pana ardeii sunt bine moi;
- se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat;
- se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline.

Sosul mediteranean:
- se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa.

- fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie)
- in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior;

Montarea pe farfurie:
- se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Desert prajitura Kinder
Bucataras.RO

Desert prajitura Kinder

O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<...

Desert prajitura Kinder
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread