Gefilte Fish

Complexitate
redusa
Gefilte Fish

Ingrediente

  • 2 legaturi de spanac
  • 2 fire de marar
  • 350g de crap fara oase si piele
  • 1 ou mare
  • 2 matza inmuiate in apa
  • 1 morcov mediu
  • 1-2 cepe verzi
  • 60g de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru supa
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 /4 de telina medie
  • 2l de supa de pui
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • leustean

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele si pestele. Taiam morcovul si ceapa verde marunt.

Asezam pe foc o tigaie cu 30g de unt. Tragem in untul incins legumele tocate. Le scoatem intr-un vas si dam deoparte.

Incalzim restul de 30g de unt si tragem spanacul pana se inmoaie.

Stoarcem matza sa nu aibe prea multa apa.

Intr-un blender asezam pestele, spanacul, morcovul si ceapa, mararul si matza. Tocam totul omogen.

Adaugam oul si asezonam. Formam chiftelute rotunde.

Separat pregatim supa din legume si supa de pui.

La final cand legumele sunt fierte, adaugam chiftelele in supa fierbinte una cate una. Dupa 10 minute, varsam zeama de lamaie si adaugam leusteanul.

Servim doar chiftelutele impreuna cu un pic de hrean ras, sau de salata de hrean cu sfecla, ori impreuna cu putina supa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos