Gefilte Fish

Complexitate
redusa
Gefilte Fish

Ingrediente

  • 2 legaturi de spanac
  • 2 fire de marar
  • 350g de crap fara oase si piele
  • 1 ou mare
  • 2 matza inmuiate in apa
  • 1 morcov mediu
  • 1-2 cepe verzi
  • 60g de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru supa
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 /4 de telina medie
  • 2l de supa de pui
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • leustean

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele si pestele. Taiam morcovul si ceapa verde marunt.

Asezam pe foc o tigaie cu 30g de unt. Tragem in untul incins legumele tocate. Le scoatem intr-un vas si dam deoparte.

Incalzim restul de 30g de unt si tragem spanacul pana se inmoaie.

Stoarcem matza sa nu aibe prea multa apa.

Intr-un blender asezam pestele, spanacul, morcovul si ceapa, mararul si matza. Tocam totul omogen.

Adaugam oul si asezonam. Formam chiftelute rotunde.

Separat pregatim supa din legume si supa de pui.

La final cand legumele sunt fierte, adaugam chiftelele in supa fierbinte una cate una. Dupa 10 minute, varsam zeama de lamaie si adaugam leusteanul.

Servim doar chiftelutele impreuna cu un pic de hrean ras, sau de salata de hrean cu sfecla, ori impreuna cu putina supa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici