Frigarui de Medalioane de Peste cu Sos de Mango

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ardei iute rosu taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 50g ghimbir ras
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 lamaie verde-suc si coaja rasa
  • 12 medalioane de peste oceanic a 40 g bucata
  • sare
  • 6 frigarui
  • sos de peste
  • 2 linguri sirop de artar
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sos:
  • 3 bucati mango bine copt
  • 2 ardei chili
  • 2 lamai verzi
  • 1 lingura curry
  • 2 linguri sirop de artar
  • sare
  • 3 fire de ceapa verde;

Mod de preparare

1. Se amesteca uleiul de susan cu cel de floarea soarelui, se adauga ardeiul rosu iute, ceapa, usturoiul si ghimbirul.

2. Pestele spalat si uscat se pune pe betele de frigare, cate 2 bucati de peste pe fiecare. Trecem fiecare frigaruie prin sosul marinat, in care se pune suc si coaja de lamaie rasa si se aseaza in frigider timp de 1 ora.

3. Se prepara sosul de mango: se curata mango de coaja, iar pulpa se taie bucati de pe sambure. Ardeii iute se spala si se taie rondele. Lamaile verzi se spala, apoi se rade coaja si se extrage sucul. 2/3 din cantitatea de mango se amesteca cu sucul de lamaie, cu praful de curry si cu siropul de artar si, cu blenderul, se face un piure.

4. Restul de mango se taie cubulete. Ceapa verde se spala si se taie rotocoale si, impreuna cu coaja de lamaie si cu ardeiul iute, se pune in sos.

5. Se scot frigaruile de peste din marinata, se condimenteaza cu sare si piper si le punem pe grill cate 6 minute pe fiecare parte. Se ung cu marinata, apoi cu sosul preparat se pun pe farfurii.
Preparatul se serveste cu orez basmati si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti