Frigarui de Medalioane de Peste cu Sos de Mango

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ardei iute rosu taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 50g ghimbir ras
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 lamaie verde-suc si coaja rasa
  • 12 medalioane de peste oceanic a 40 g bucata
  • sare
  • 6 frigarui
  • sos de peste
  • 2 linguri sirop de artar
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sos:
  • 3 bucati mango bine copt
  • 2 ardei chili
  • 2 lamai verzi
  • 1 lingura curry
  • 2 linguri sirop de artar
  • sare
  • 3 fire de ceapa verde;

Mod de preparare

1. Se amesteca uleiul de susan cu cel de floarea soarelui, se adauga ardeiul rosu iute, ceapa, usturoiul si ghimbirul.

2. Pestele spalat si uscat se pune pe betele de frigare, cate 2 bucati de peste pe fiecare. Trecem fiecare frigaruie prin sosul marinat, in care se pune suc si coaja de lamaie rasa si se aseaza in frigider timp de 1 ora.

3. Se prepara sosul de mango: se curata mango de coaja, iar pulpa se taie bucati de pe sambure. Ardeii iute se spala si se taie rondele. Lamaile verzi se spala, apoi se rade coaja si se extrage sucul. 2/3 din cantitatea de mango se amesteca cu sucul de lamaie, cu praful de curry si cu siropul de artar si, cu blenderul, se face un piure.

4. Restul de mango se taie cubulete. Ceapa verde se spala si se taie rotocoale si, impreuna cu coaja de lamaie si cu ardeiul iute, se pune in sos.

5. Se scot frigaruile de peste din marinata, se condimenteaza cu sare si piper si le punem pe grill cate 6 minute pe fiecare parte. Se ung cu marinata, apoi cu sosul preparat se pun pe farfurii.
Preparatul se serveste cu orez basmati si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia