File de Peste cu Omleta - Sufleu, la Cuptor

Complexitate
redusa
File de Peste cu Omleta - Sufleu, la Cuptor

Ingrediente

  • -500 g file de peste alb
  • -ulei
  • -1 radacina de telina, potrivita (de marimea unei mingi de tenis), taiata bucatele
  • -400 g smantana
  • -1 frunze verde de telina, taiata marunt / 1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita
  • -felii de lamaie, dupa gust
  • -130 g rosii proaspete, tocate marunt sau pasta de tomate
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust
  • -cascaval ras
  • Pentru 2 omlete - sufleu
  • -4 oua
  • -4 linguri faina sau 2 linguri faina + 2 linguri amidon
  • -250 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g unt

Mod de preparare

Portionati fileurile de peste si uscati prin stergere cu servetele absorbante.
Rumeniti-le intr-o tigaie, in putin ulei incins.
Scoateti-le pe servete absorbante si lasati sa se raceasca. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, apoi rupeti-le in bucati.
Rumeniti bucatelele de telina in uleiul ramas de la prajirea pestelui. Scoateti si dati deoparte.

Omleta- sufleu
Pregatiti separat 2 omlete- sufleu ca aici. (Frecati galbenusurile cu sare pana se albesc, apoi cu faina pana se inglobeaza. Diluati cu lapte, condimentati cu piper apoi, adaugati albusurile batute spuma tare.
Incingeti bine untul pus intr-un vas termorezistent, in cuptorul preancalzit la 200 grade.
Turnati amestecul cu oua si dati din nou la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce omleta este facuta si frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca bine.)

Intre timp, amestecati smantana cu telina rumenita si 1/2 din frunzele de telina, tocata marunt (1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita).

Turnati peste o omleta- sufleu asezata in vasul termorezistent, nivelati, apoi puneti uniform bucatelele de peste.

Puneti din loc in loc felii de lamaie, presarati restul de telina frunze, cubuletele de rosii (pasta de tomate) si condimentati totul cu salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust.

Acoperiti cu a doua omleta- sufleu si radeti deasupra cascaval.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 10- 15 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti feliata, calda sau rece, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia