File de Peste cu Omleta - Sufleu, la Cuptor

Complexitate
redusa
File de Peste cu Omleta - Sufleu, la Cuptor

Ingrediente

  • -500 g file de peste alb
  • -ulei
  • -1 radacina de telina, potrivita (de marimea unei mingi de tenis), taiata bucatele
  • -400 g smantana
  • -1 frunze verde de telina, taiata marunt / 1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita
  • -felii de lamaie, dupa gust
  • -130 g rosii proaspete, tocate marunt sau pasta de tomate
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust
  • -cascaval ras
  • Pentru 2 omlete - sufleu
  • -4 oua
  • -4 linguri faina sau 2 linguri faina + 2 linguri amidon
  • -250 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g unt

Mod de preparare

Portionati fileurile de peste si uscati prin stergere cu servetele absorbante.
Rumeniti-le intr-o tigaie, in putin ulei incins.
Scoateti-le pe servete absorbante si lasati sa se raceasca. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, apoi rupeti-le in bucati.
Rumeniti bucatelele de telina in uleiul ramas de la prajirea pestelui. Scoateti si dati deoparte.

Omleta- sufleu
Pregatiti separat 2 omlete- sufleu ca aici. (Frecati galbenusurile cu sare pana se albesc, apoi cu faina pana se inglobeaza. Diluati cu lapte, condimentati cu piper apoi, adaugati albusurile batute spuma tare.
Incingeti bine untul pus intr-un vas termorezistent, in cuptorul preancalzit la 200 grade.
Turnati amestecul cu oua si dati din nou la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce omleta este facuta si frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca bine.)

Intre timp, amestecati smantana cu telina rumenita si 1/2 din frunzele de telina, tocata marunt (1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita).

Turnati peste o omleta- sufleu asezata in vasul termorezistent, nivelati, apoi puneti uniform bucatelele de peste.

Puneti din loc in loc felii de lamaie, presarati restul de telina frunze, cubuletele de rosii (pasta de tomate) si condimentati totul cu salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust.

Acoperiti cu a doua omleta- sufleu si radeti deasupra cascaval.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 10- 15 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti feliata, calda sau rece, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
3
Dulciuri

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
Bulete de branza si cartofi
4
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura cu budinca si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu budinca si cocos

Prajitura cu budinca si cocos
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa