Ciorba de peste `Dunarea`

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg 1/2 de peste, crap si salau si 1/2 kg pesti mici, amestecati, carasei, babusca, rosioara, obleti
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mic,
  • 1 telina mica,
  • 2 cepe mari,
  • 2 ardei grasi
  • 1 gogosar rosu,
  • 3 rosii mari,
  • 1 lingura cu bulion
  • 500 g cartofi
  • 1/2 cana de orez
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1/2 litru bors
  • 2 linguri otet,
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura loboda,
  • un varf de lingurita de busuioc
  • untdelemn,
  • sare
  • piper,
  • ardei iute

Mod de preparare

Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita.
Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap.
Se zvanta pe un stergar si se sareaza.
Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min.
Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil.
Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot , se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 min.
Abia apoi se adauga pestele si lasa inca 10-15 min.
Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin, cu ciorba si incet, se toarna in oala.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.

Se serveste fierbinte, cu un mujdei slab alaturi, intr-un castron separat, pentru pestele din ciorba si cu ardei iuti.
Se recomanda tuica sau vodca inainte de masa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
2
Dulciuri

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Cheesecake cu portocale
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocale

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de...

Cheesecake cu portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti