Ciorba de peste `Dunarea`

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg 1/2 de peste, crap si salau si 1/2 kg pesti mici, amestecati, carasei, babusca, rosioara, obleti
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mic,
  • 1 telina mica,
  • 2 cepe mari,
  • 2 ardei grasi
  • 1 gogosar rosu,
  • 3 rosii mari,
  • 1 lingura cu bulion
  • 500 g cartofi
  • 1/2 cana de orez
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1/2 litru bors
  • 2 linguri otet,
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura loboda,
  • un varf de lingurita de busuioc
  • untdelemn,
  • sare
  • piper,
  • ardei iute

Mod de preparare

Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita.
Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap.
Se zvanta pe un stergar si se sareaza.
Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min.
Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil.
Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot , se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 min.
Abia apoi se adauga pestele si lasa inca 10-15 min.
Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin, cu ciorba si incet, se toarna in oala.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.

Se serveste fierbinte, cu un mujdei slab alaturi, intr-un castron separat, pentru pestele din ciorba si cu ardei iuti.
Se recomanda tuica sau vodca inainte de masa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa