Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Complexitate
redusa
Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Ingrediente

  • Ptr scrobi (tarhana,razalai) avem nevoie de :
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde ouale
  • un praf de sare , facem un aluat tare
  • Ptr umplutura avem nevoie de :
  • 1/2 ceasca de ceai de orez
  • Scrobi
  • 6-7 cepe mijlocii
  • pasta de ardei (se poate folosi si ardei gras proaspat 3 bucati)
  • boia
  • 3 liguri mari de untura
  • sare, piper, delikat
  • slanina feliute mai grosute
  • carne, ciolan sau os afumat se pune la fiert impreuna cu sarmalele

Mod de preparare

Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).

Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.

In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.

Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.

Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme