Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).
Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.
In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.
Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.
Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii