Musaca Invelita in Teci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Musaca Invelita in Teci

Ingrediente

  • 5 cartofi mai mari un pic ca pumnul
  • o mana zdravana de teci de fasole verde din cele mai lunguiete
  • 1 lingura de cascaval ras
  • un ou
  • 300 g carne tocata amestec porc cu vita
  • 1 ceapa mica
  • 4 graunti de usturoi
  • 1 lingurita de crema de branza cu smantana Apetito
  • 1 lingura doua de unt
  • o lingura de pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu capia
  • 1 lingurita smantana
  • 1 bucata de praz cam cat palma
  • 1 morcov mic
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un pic de ulei
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • O gramada de lucruri, dar iese tare buna!

Mod de preparare

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla. Apoi, separat, in alta oala, fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite, doar aldente. Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate. Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.

Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.

Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet. Punem primul strat de piure. Apoi amestecul de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde. Apoi punem iar piureul ramas. Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri. Bagam la cuptorul care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca. S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste. Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.

Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda! Este deosebit de gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon
Bucataras.RO

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon

De la Gordon Ramsay am luat aceasta reteta.Ca de obicei am mai facut mici schimbari la reteta. Am adaugat si bacon. Aceste...

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie