Se spala, se curata si se taie cubulete sau fasii pieptii de pui apoi se amesteca cu vegeta, la fel se procedeaza cu pipotele si inimile
Intr-un vas mai micut se pun la fiert maruntaiele de pui cu sare si piper dupa gust iar in alt vas se pune uleiul si se adauga peste el ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si el, plus ardeiul picant, daca folositi. Se calesc impreuna cateva minute dupa care se adauga fasiutele de piept de pui.
Se calesc, apoi treptat, dupa necesitate, se adauga apa. Cand incepe sa fiarba se adauga telina tocata si ea si se tine pe foc pana puiul este moale. Se stinge si se acopera cu un capac. Se verifica maruntaiele de la pui daca sant fierte. Dupa ce sant moi, se adauga peste fasiutele de piept. Pastram apa in care au fiert, doar in cazul in care ne mai trebuie sa adaugam ceva lichid pe parcurs.
Acuma trecem la prepararea sosului (cine doreste poate folosi sos de spaghete din comert). Rosile se spala se curata de pielita si de seminte, se taie cubulete si se pun intr-un vas mai micut, se adauga la ele sare si piper, ardeiul tocat marunt, telina prevazuta in reteta, tocata si ea si se lasa la fiert.
Cand rosiile s-au inmuiat destul se adauga busuiocul, oregano si cateii de usturoi tocati, prevazuti la sos Se stinge fosul si se adauga sosul peste carne. Se da din nou drumul la aragaz, se incalzeste toata compozitia din nou, se fierb impreuna 10 minute (acuma daca mai este cazul se mai adauga din apa in care au fiert maruntaiele si s-a pus deoparte) dupa care se inchide aragazul din nou.
Acuma se adauga usturoiul prevazut in prima parte a ingredientelor si patrunjelul tocat. Se amesteca si se acopera cu un capac pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste cu mamaliguta si muraturi, sau cu cartofi pireu sau trandafiri (duchesse)
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii