Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)

Complexitate
redusa
Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)

Ingrediente

  • Ingrediente pt sos :
  • carnita de pui
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 ardei grasi(iarna eu folosesc pasta de gogosari cu rosii, productie proprie)
  • 2-3 rosii decojite
  • sare, piper dupa gust
  • smantana cca 400 gr
  • 2-3 linguri faina
  • boia sau crema de paprika sau crema de gulas
  • facultativ foaie de dafin (daca va place gustul)
  • Pt galuscute:
  • faina de grau 300 gr (suficient ptr4 persoane )
  • 2 oua
  • 1 lingurita mare de rama, unt
  • 2 praf de sare
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se taie ceapa,ardeii cubulete si se calesc in aproximativ 50 ml ulei (se poate cali si cu 1 lingura de untura).

Se adauga bucatile de carne de pui ,piperul,sarea si rosiile taiate cubulete sau felii mai subtiri se amesteca cam 2-3 minute sa se patrunda si se adauga poprica (boia) 1 lingurita si se pune apa cat sa acopere bucatile de carne ,se acopera si se lasa la fiert.

Daca carnea nu e fiarta si sosul a scazut se mai adauga apa. Cand carnea a fiert se prepara un amestec de 2-3 linguri faina cu 400 gr smantana, care se subtiaza cu un pic de apa si se toarna peste carne. Se lasa la fiert pana se ingroasa un pic (2-3 clocote).

Galuscutele se fac in felul urmator :
Se amesteca faina cu cele 2 oua , cu lingurita de rama,si cu apa, frecand bine sa nu ramana cocoloase ,se adauga si sarea .

Aluatul obtinut terbuie sa fie un pic mai moale dar sa nu curga. Intre timp se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe se rup galuscutele.

Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata. Se strecoara, se spala sub jet de apa, se pune in farfurii si peste ele se pune din abundenta sosul de mai sus.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia