Tocana de Pasare cu Laste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 8 rosii
  • 3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 100g smantana
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pt laste ai nevoie:
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Cureti ceapa, morcovii, cartofii si ardeii, tai morcovii rondele, iar cartofii in sferturi. Speli si pieptul de pui si il tai bucati. calesti apoi ceapa in ulei incins si adaugi celelalte legume, carnea, o ceasca de apa fierbinte si lasi sa fiarba inabusit. In acest timp pregatesti lastele: amesteci oul cu apa si faina pana obtii un aluat tare dar elastic. Intinzi din el o foaie subtire din care tai patrate cu latura de 2 cm (acestea sunt lastele). Le lasi cateva minute sa se usuce, apoi le pui sa fiarba in apa cu sare, care clocoteste.

Speli rosiile, 6 le dai prin razatoare iar pe celelate la tai rondele. cand carnea este jumatate fiarta adaugi in mancare rosiile date prin razatoare si lastele fierte si strecurate. Potrivesti gustul de sare si piper. Acoperi cu feliile de rosii si dai tocana la cuptor pt 15-20 minute. Cand e gata presari verdeata tocata si o servesti cu smantana
Adauga rosiile in mancare numai dupa ce toate legumele sunt fierte, astfel acestea raman tari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Cremsnit cu frisca
Bucataras.RO

Cremsnit cu frisca

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

Cremsnit cu frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj