Tocana de Pasare cu Laste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 8 rosii
  • 3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 100g smantana
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pt laste ai nevoie:
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Cureti ceapa, morcovii, cartofii si ardeii, tai morcovii rondele, iar cartofii in sferturi. Speli si pieptul de pui si il tai bucati. calesti apoi ceapa in ulei incins si adaugi celelalte legume, carnea, o ceasca de apa fierbinte si lasi sa fiarba inabusit. In acest timp pregatesti lastele: amesteci oul cu apa si faina pana obtii un aluat tare dar elastic. Intinzi din el o foaie subtire din care tai patrate cu latura de 2 cm (acestea sunt lastele). Le lasi cateva minute sa se usuce, apoi le pui sa fiarba in apa cu sare, care clocoteste.

Speli rosiile, 6 le dai prin razatoare iar pe celelate la tai rondele. cand carnea este jumatate fiarta adaugi in mancare rosiile date prin razatoare si lastele fierte si strecurate. Potrivesti gustul de sare si piper. Acoperi cu feliile de rosii si dai tocana la cuptor pt 15-20 minute. Cand e gata presari verdeata tocata si o servesti cu smantana
Adauga rosiile in mancare numai dupa ce toate legumele sunt fierte, astfel acestea raman tari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia