Tarta cu Ardei si Carne Tocata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ardei si Carne Tocata

Ingrediente

  • -150 g cartofi
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita boia
  • -150 g faina
  • -80 g unt moale
  • -2 cepe
  • -cate 1 ardei rosu
  • galben
  • verde;
  • -4 linguri ulei de masline
  • -500 g carne tocata mixta
  • -3 oua
  • -150 ml smantana
  • -150 ml lapte
  • -2 linguri de bulion

Mod de preparare

Cartofii curatati si taiati cuburi, se fierb in apa cu sare, 25 de minute. Se scurg, se lasa sa se racoreasca si se zdrobesc.
Se framanta un aluat din faina, unt, cartofi si sare. Se imbraca in acest aluat o forma de tort unsa (diametrul de 26 cm) si se ridica o margine inalta.
Se da la frigider 30 minute.

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Se toaca ceapa, iar ardeii se curata de cotor, seminte si se taie bucati.
Se caleste ceapa si ardeii in ulei circa 4 minute, apoi se scot
In acelasi ulei se prajeste carnea tocata pana devine sfaramicioasa si se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Se adauga compozitia de ceapa si ardei.

Amestecul rezultat se pune peste aluat si se niveleaza.
La ouale usor batute se adauga smantana, laptele si bulionul, se omogenizeaza si se toarna peste carnea tocata.
Se coace in cuptorul incins, aproximativ 45 de minute, la foc potrivit sau pana ce tarta s a rumenit frumos.
Tarta se serveste calda sau rece.

Picanta, calda sau rece, carnea tocata e pur si simplu buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

Ceva rapid si gustos....

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia