Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie,
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Orez basmati cca. 100g,
  • Ou 1 bucată,
  • Borș 500 g,
  • Semințe chimen 1 linguriță.
  • Pentru sos:
  • Pastă de roșii cca. 200 g,
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură,
  • Coriandru proaspăt.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze. Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.
Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și putina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie toccata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș ( asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.
Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.
Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru.
Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute