Rulade Rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulade Rosii

Ingrediente

  • Pentru 8 rulade avem nevoie de:
  • -8 frunze mari de varza rosie
  • -650-750g carne tocata (din amestec porc-vita sunt mai savuroase)
  • -200-250g ciuperci
  • -2-4 linguri smantana
  • -1-2 buc oua
  • -1-2 felii paine, fara coaja, mai veche de 1 zi
  • -2-4 linguri vin rosu sec (demisec)
  • -1-15 pahar supa de carne (1 pahar = 250 ml; se poate obtine din cub Eu pun 1 l pentru ca ne place sosul)
  • -1-2 buc cuisoare
  • -3 linguri otet de vin (2 linguri zeama de lamaie)
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura faina
  • -sare
  • -piper alb macinat
  • -4 1/2 linguri margarina

Mod de preparare

Se fierbe 1 l de apa cu 1 lingura de sare, 1/4 lingurita piper, zahar, cuisoare si otetul de vin(zeama de lamaie)

Se spala frunzele de varza, se elimina nervurile mai groase, se introduc in apa si se fierb 5 min. Nu le lasati mai mult pentru ca riscati sa se rupa. Se scot cu grija si se lasa sa se zvante.
Intre timp se pune painea la inmuiat, in apa.

Ciupercile spalate si taiate marunt se calesc intr-o craticioara, in 1 lingura margarina topita, apoi se adauga doar cateva linguri de apa (1-2) si se inabusa cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin si se dau prin masina de tocat carne.

Se stoarce bine painea si se marunteste.
Se framanta carnea cu painea sfaramata, oul si smantana. Se adauga ciupercile si se omogenizeaza. Se potriveste, dupa gust cu sare si piper si se imparte in 8.

Pe fiecare frunza de varza se repartizeaza o parte din amestecul cu carne si se infasoara ca o sarma, inchizand bine capetele.
Intr-un vas termorezistent se pune restul de margarina, topita pe foc, se aseaza frumos ruladele, se toarna supa peste ele, se acopera vasul cu o folie de aluminiu, pentru ca ruladele sa nu-si inchida prea tare culoarea si se dau la cuptor, timp de 1 ora, la temperatura de 180 grade.

Intre timp se desface faina in vin, iar spre sfarsitul perioadei de tinut in cuptor, se toarna in vas, se amesteca cu licidul de aici, cu grija sa nu rupem ruladele si se lasa fara folie sa mai dea cateva clocote, pana se leaga sosul.

Ruladele se servesc cu sosul rosu turnat peste ele.
Sunt deosebit de gustoase cu paine proaspata si cu cartofi nature sau pireu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata