Se fierbe 1 l de apa cu 1 lingura de sare, 1/4 lingurita piper, zahar, cuisoare si otetul de vin(zeama de lamaie)
Se spala frunzele de varza, se elimina nervurile mai groase, se introduc in apa si se fierb 5 min. Nu le lasati mai mult pentru ca riscati sa se rupa. Se scot cu grija si se lasa sa se zvante.
Intre timp se pune painea la inmuiat, in apa.
Ciupercile spalate si taiate marunt se calesc intr-o craticioara, in 1 lingura margarina topita, apoi se adauga doar cateva linguri de apa (1-2) si se inabusa cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin si se dau prin masina de tocat carne.
Se stoarce bine painea si se marunteste.
Se framanta carnea cu painea sfaramata, oul si smantana. Se adauga ciupercile si se omogenizeaza. Se potriveste, dupa gust cu sare si piper si se imparte in 8.
Pe fiecare frunza de varza se repartizeaza o parte din amestecul cu carne si se infasoara ca o sarma, inchizand bine capetele.
Intr-un vas termorezistent se pune restul de margarina, topita pe foc, se aseaza frumos ruladele, se toarna supa peste ele, se acopera vasul cu o folie de aluminiu, pentru ca ruladele sa nu-si inchida prea tare culoarea si se dau la cuptor, timp de 1 ora, la temperatura de 180 grade.
Intre timp se desface faina in vin, iar spre sfarsitul perioadei de tinut in cuptor, se toarna in vas, se amesteca cu licidul de aici, cu grija sa nu rupem ruladele si se lasa fara folie sa mai dea cateva clocote, pana se leaga sosul.
Ruladele se servesc cu sosul rosu turnat peste ele.
Sunt deosebit de gustoase cu paine proaspata si cu cartofi nature sau pireu.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Sunt momente in care nu mai stiu ce sa gatesc....
Placinta cu ficatei de puiNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii