Se folosesc 3 tigai diferite.
In prima se pune putin ulei de masline cu doi catei de usturoi zdrobiti putin cu cutitul (cu tot cu coja).
Apoi se pune carnea la fript (la foc moderat), se lasa pana cand se albeste, apoi se condimenteaza cu vegeta, sare si piper si se lasa sa se friga pana se rumeneste.
In cea de-a doua tigaie se pune ulei de masline si masura de orez, se lasa orezul sa se friga (sa se albeasca). ATENTIE! ! ! sa nu se arda. Cand orezul s-a albit se pun doua masuri de apa, 2 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, sare si piper iar apoi se lasa la foc moderat pana scade apa de tot. A se mesteca din cand in cand!
Dupa ce lasam carnea si orezul sa se prepare ne ocupam si de fasole.
Intr-o tigaie cu ulei de masline calim o ceapa, 2 catei de usturoi, un pic de ardei gras. Cand totul s-a calit adaugam fasolea din borcan si o calim putin si pe ea, apoi adaugam foaia de dafin(o lasam doar 1, 2 minute pana-si iaa putin gust, apoi o aruncam).
La sfarsit adaugam bulionul, condimentam dupa gust si este gata.
Toate cele trei preparate se gatesc si se servesc in acelasi timp, si se consuma calde.
Cine vrea poate sa elimine carnea din reteta si sa o foloseasca ca o reteta de post sau optional in loc de carne, ochiuri de ou.
P. S. Carnea cand este bine rumenita ca sa se faca putin sos la ea, turnam putina apa si lasam vreo 2 minute si o intoarcem pe o parte si pe alta.
POFTA BUNA!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii