Pentru rulada de miel se dezoseaza pulpa de miel si, daca este cazul se degreseaza, se cresteaza din loc in loc pentru aplatizare. Se unge cu 6 linguri de sos de leurda ( sosul este facut din leurda, ulei si pun in borcanele la congelator pentru a avea tot timpul anului, in momentul cand il folosesc pun si sare), 1 lingurita de sare, se ruleaza strans se leaga cu sfoara pentru a-i da forma ruladei si se da pentru 2 ore la frigider.
Pentru crusta din aluat care nu se consuma,( din cauza cantitatii mare de sare) doar serveste la fragezirea carnii si era folosita penstru a sigila carnea fie prin invelirea completa a carnii, fie prin inlocuirea unui capac inexistent, indeosebi la oalele de lut. Se amesteca ingredientele uscate, faina si condimentele apoi se adauga cate putina apa pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini si destul de ferm.
Se incinge cuptorul la 180 C.
Se scoate carnea si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Dureaza aproximativ 30 min. Dupa care se intinde aluatul de aproximativ 0.5-0.7 cm grosime, se unge cu o lingura de leurda si pe mijloc se pune carnea. Se sigileaza bine bucata de carne. Se asaza intr-un vas uns cu pustin ulei si se da la cuptor pentru 1h-1h 30 min. Dupa o ora am incercat carnea cu o furculita si am mai lasat inca 30 min. A fost perfect frageda.
Odata cu carnea se pune intr-o tava ardeiul kapia la copt si o ceapa taiata in 4 pentru caramelizare.
Pentru piureul cu ceapa prajita, se curata cartofi de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare, intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste la foc mediu pana capata o culoare caramel. Cand sunt gata cartofii, se scurg de apa si se paseaza ( a Nu se folosi mixerul vertical) se adauga gate putin lapte cadut pana se obtine consistenta dorita. La final se adauga uleiul de la ceapa prajita sau unt si desigur ceapa prajita. Se pasteaza putina ceapa prajita pentru decor.
Pentru salata de kapia, dupa ce s-a copt si inabusit intr-un vas acoperit, se curata de coaja si seminte si se taie fasii de aproximativ 3 cm, se stropesc cu ulei, otet si sare si se lasa pana la momentul servirii.
Limba soacrei este un preparat des intalnit vara pe mesele moldovenilor, preparat fie cu iaurt, smanatana sau maioneza cu mult usturoi, se servesc ca atare sau acompaniate de diverse legume sau carnuri. Pentru prepararea lor se taie vanata felii de aproximativ 0.2 cm se sareaza si se prajesc in ulei incins pe amble parti pana capata o culoare aurie/caramel. Se scot pe un propsop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se prepara un mujdei din usturoi care se amesteca cu iaurt sau dupa preferinta smantana sau maioneza si se ung fasiile de vanata. Intr-un capat se pun felite subtiri de rosie si se ruleaza.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii