Pulpa de miel gatit in aluat cu garnitura de piure cu ceapa prajita si limba soacrei

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de miel gatit in aluat cu garnitura de piure cu ceapa prajita si limba soacrei

Ingrediente

  • pulpa de miel aproximativ 900 gr
  • -8 linguri de sos de leurda
  • -1 lingurita sare
  • Aluat pentru crusta( pe timpuri bunicile nu gateau cu folie de aluminiu ci facea un aluat mai saratel in care se aseza carnea sau se punea deasupra tavilor pentru a sigila bine si a da efectul de innabusire)
  • -300 gr faina
  • -50 gr sare
  • -1 lingura cimbru
  • -1 lingura menta uscata
  • -apa pentru a obtine un aluat cat sa nu se lipeasca de maini
  • Piure de cartofi
  • -4-5 cartofi mari
  • -jumate de lingurita sare
  • -200 ml lapte caldut sau cat sa obtineti consitenta dorita la piure
  • 50 gr lingura de unt sau uleiul de la prajit ceapa asa facea buni :)
  • -2 cepe rosii
  • -3 linguri de ulei
  • Limba soacrei
  • -1 vanata
  • -1 rosie mica
  • -2 linguri iaurt/smantana
  • -2-3 catei de usturoi
  • Salata de kapia
  • -1 kapia mare
  • -1 lingurita de otet
  • -1 lingurita de ulei
  • -sare

Mod de preparare


Pentru rulada de miel se dezoseaza pulpa de miel si, daca este cazul se degreseaza, se cresteaza din loc in loc pentru aplatizare. Se unge cu 6 linguri de sos de leurda ( sosul este facut din leurda, ulei si pun in borcanele la congelator pentru a avea tot timpul anului, in momentul cand il folosesc pun si sare), 1 lingurita de sare, se ruleaza strans se leaga cu sfoara pentru a-i da forma ruladei si se da pentru 2 ore la frigider.

Pentru crusta din aluat care nu se consuma,( din cauza cantitatii mare de sare) doar serveste la fragezirea carnii si era folosita penstru a sigila carnea fie prin invelirea completa a carnii, fie prin inlocuirea unui capac inexistent, indeosebi la oalele de lut. Se amesteca ingredientele uscate, faina si condimentele apoi se adauga cate putina apa pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini si destul de ferm.

Se incinge cuptorul la 180 C.

Se scoate carnea si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Dureaza aproximativ 30 min. Dupa care se intinde aluatul de aproximativ 0.5-0.7 cm grosime, se unge cu o lingura de leurda si pe mijloc se pune carnea. Se sigileaza bine bucata de carne. Se asaza intr-un vas uns cu pustin ulei si se da la cuptor pentru 1h-1h 30 min. Dupa o ora am incercat carnea cu o furculita si am mai lasat inca 30 min. A fost perfect frageda.

 Odata cu carnea se pune intr-o tava ardeiul kapia la copt si o ceapa taiata in 4 pentru caramelizare.
 Pentru piureul cu ceapa prajita, se curata cartofi de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare, intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste la foc mediu pana capata o culoare caramel. Cand sunt gata cartofii, se scurg de apa si se paseaza ( a Nu se folosi mixerul vertical) se adauga gate putin lapte cadut pana se obtine consistenta dorita. La final se adauga uleiul de la ceapa prajita sau unt si desigur ceapa prajita. Se pasteaza putina ceapa prajita pentru decor.


Pentru salata de kapia, dupa ce s-a copt si inabusit intr-un vas acoperit, se curata de coaja si seminte si se taie fasii de aproximativ 3 cm, se stropesc cu ulei, otet si sare si se lasa pana la momentul servirii.

Limba soacrei este un preparat des intalnit vara pe mesele moldovenilor, preparat fie cu iaurt, smanatana sau maioneza cu mult usturoi, se servesc ca atare sau acompaniate de diverse legume sau carnuri. Pentru prepararea lor se taie vanata felii de aproximativ 0.2 cm se sareaza si se prajesc in ulei incins pe amble parti pana capata o culoare aurie/caramel. Se scot pe un propsop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se prepara un mujdei din usturoi care se amesteca cu iaurt sau dupa preferinta smantana sau maioneza si se ung fasiile de vanata. Intr-un capat se pun felite subtiri de rosie si se ruleaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia