Pui Vanatoresc- Pollo Alla Cacciatora

Complexitate
redusa
Pui Vanatoresc- Pollo Alla Cacciatora

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg pulpe de pui / carne de pui (orice parte va place)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -faina
  • -100 ml ulei sau amestec de ulei de masline cu putin unt
  • Pentru legumele cu sos:
  • -2 morcovi, taiati rondele
  • -1 radacina patrunjel, taiat rondele
  • -1/2 radacina de telina mica, taiate cubulete
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -1 ardei gras rosu, taiat fidelute
  • -1 ardei gras galben, taiat fidelute
  • -2 ardei verzi, taiati fideluta
  • -1 ardei iute, taiat rondele, optional
  • -500 g ciuperci proaspete, taiate in felii mai mari sau conservate, scurse
  • -5- 7 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • -100 ml vin rosu sau alb, demisec sau demidulce
  • -5 rosii mai mari, decojite si taiate cubulete sau 2 conserve de cuburi de rosii in suc
  • -1/2 conopida mica, desfacuta in buchetele
  • -1/2 lingurita cimbru uscat / 1 lingurita cimbru proaspat, tocat sau dupa gust
  • -1/2 lingurita oregano uscat / 1 lingurita oregano proaspat, tocat sau dupa gust
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Pentru carne:
Sarati si piperati carnea de pui spalata si uscata cu servetele absorbante. Tavaliti pulpele / carnea de pui prin faina.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, cate 5 min pe fiecare parte sau pana ce se rumenesc bine, pe toate partile, intorcandu-le. Scoateti si dati deoparte.

Pentru legumele cu sos:
Caliti morcovii 10 min, in aceeasi tigaie si acelasi ulei. Adaugati patrunjelul, telina, ceapa si lasati 5- 7 min sau pana incep sa se inmoaie, amestecand des.

Puneti ardeiul gras, ardeiul iute (optional), ciupercile si dunstuiti inca 2- 3 min, iar spre sfarsit ½ din usturoi si caliti inca 1 min.

Turnati vinul, amestecati si fierbeti pana ce lichidul scade la jumatate. Inglobati rosiile cu sucul lor cu tot si buchetelele de conopida. Sarati si piperati doar putin.

Adaugati cimbru, oregano (uscat) si fierbeti 5 min, neacoperit, la foc mic pana se inmoaie rosiile si se formeaza un sos uniform.

Daca folositi cimbru si oregano proaspat, il adaugati la sfarsit. Potriviti de sare, piper.

In continuare puteti pregati puiul in 3 variante:
- puneti pulpele inapoi in tigaia peste legume, adaugati ceapa verde, restul de usturoi si fierbeti acoperit, la foc mic, cca 45 min sau pana ce carnea este facuta. La sfarsit puneti ½ din patrunjelul verde;

- asezati pulpele intr-o tava de cuptor adanca si cu capac; presarati uniform cu ceapa verde, ½ din patrunjelul verde, restul de usturoi si turnati legumele cu sos cu tot peste carne. Puneti capacul si dati la cuptorul incins, pentru 45 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta;

- daca nu aveti tava de cuptor cu capac, folositi o tava cu marginile mai inalte; turnati intr-un strat ½ din amestecul de legume; presarati uniform cu ceapa verde, ½ din patrunjelul verde, restul de usturoi si apoi puneti deasupra cealalta jumatate de legume. Acoperiti tava cu folie de aluminiu.

Dati la cuptoul incins, pentru 45 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta.

Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde.
Se potriveste bine cu mamaliga, dar puteti servi cu orice garnitura va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am...

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia