Pui Shanghai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui Shanghai

Ingrediente

  • Un piept de pui,
  • o ceapa mica,
  • zeama de lamaie sau otet,
  • 2 oua,
  • faina de grau,
  • sare,
  • piper,
  • arome pt pui,
  • 4-5 cartofi,
  • cativa catei de usturoi,
  • ardei iute tocat marunt,
  • patrunjel verde,
  • ulei pentru prajit
  • Optional:
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos de rosii,
  • o jumatate de lingurita de zahar

Mod de preparare

Pieptul de pui se portioneaza pentru snitele, se bate carnea, se sareaza, se da piper, se pun arome. Din 2 oua si 2-3 linguri de faina se face amestecul prin care se dau snitelele apoi se prajesc nu prea mult in tigaie, numai cat sa se rumeneasca putin.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele sau patratele. Se caleste ceapa cu putina sare sau cu Delikat, ardeiul iute maruntit si usturoiul curatat si taiat bucatele, doar cateva minute. Dupa aceea se toarna un pahar mic de apa, zeama de lamaie si sosurile de soia si de rosii si zaharul. Se lasa la fiert cu capacul pe tigaie aproximativ 10 minute, la foc mic si se mai mesteca din cand in cand.

Dupa aceea se fierb inca 5-7 minute snitelele in acest sos, tot cu capacul pus. Numai daca sosul e prea apos, scoateti capacul si lasati sa scada dand focul la potrivit.
Se serveste cu cartofi natur drept garnitura, ornati cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia