Pui cu Orez, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Orez, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 pui pentru rotisor, transat (1,75-2 kg) sau pulpe superioare de pui
  • -1/4-1/3 cana faina
  • -ulei
  • Garnitura:
  • -2 1/3 cani apa
  • -1 ½ cani orez
  • -5- 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -500 g ciuperci pleurotus, feliate
  • -2 ardei verzi, taiati fideluta
  • -1 ardei galben / portocaliu, taiat fideluta
  • -1 ardei rosu, taiat fideluta
  • -1 cana lapte
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita condiment pentru pui
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Pudrati bucatile de carne cu faina si rumeniti-le in uleiul incins, pe toate partile, la foc potrivit.

Combinati intr-un bol mai mare urmatoarele ingrediente.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu ulei (32x22x5 cm).

Asezati deasupra bucatile de carne prajita.

Acoperiti lejer cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 55 min, la 175 grade sau pana ce carnea este patrunsa (termometrul indica 82 grade).

Serviti presarat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune