Pui a la Kiev

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75g unt moale
  • coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 legaturi patrunjel verde tocat marunt
  • 2 legaturi de ceapa verde tocata marunt
  • 4 piepti mari de pui dezosati si fara pielita
  • 2 oua , 25g faina
  • 100g pesmet alb
  • ulei

Mod de preparare

1. Puneti intr-un castron untul ,coaja si sucul de lamaie, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul si amestecati bine. Turnati cu lingura amestecul pe o foaie de celofan si rulati intr-un sul de cca.7,5cm. lungime. Tineti la frigider 30 de minute, apoi indepartati celofanul si taiati in 4 parti egale.

2.Asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si apasati usor cu sucitorul pentru a-i turti. Asezonati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata din compozitia de unt. Rulati peptul, indoind marginile in interior.Bateti ouale cu o lingura de apa. Dati rulourile prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Prindeti marginile cu o scobitoare, daca incepe sa se desfaca.

Dati la frigider 30 de minute, apoi dati din nou prin ou si pesmet. Frigeti rulourile de pui 8 minute in ulei incins , pana se auresc.

Obs: In afara amestecului de mai sus,pieptii de pui mai pot fi umpluti cu unt si:
1. sunca taiata cubulete , branza mozzarelle si busuioc;
2. coaja rasa si sucul unei lamaii mici, 3 linguri coriandru proaspat tocat, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
3. 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata marunt;

Serviti ornat cu felii de lamaie si patrunjel verde, cu garnitura de de cartofi, fasole verde sau carote. Un vin alb tamaios va merge perfect cu savoarea puiului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Cu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre...

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia