Pui a la Kiev

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75g unt moale
  • coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 legaturi patrunjel verde tocat marunt
  • 2 legaturi de ceapa verde tocata marunt
  • 4 piepti mari de pui dezosati si fara pielita
  • 2 oua , 25g faina
  • 100g pesmet alb
  • ulei

Mod de preparare

1. Puneti intr-un castron untul ,coaja si sucul de lamaie, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul si amestecati bine. Turnati cu lingura amestecul pe o foaie de celofan si rulati intr-un sul de cca.7,5cm. lungime. Tineti la frigider 30 de minute, apoi indepartati celofanul si taiati in 4 parti egale.

2.Asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si apasati usor cu sucitorul pentru a-i turti. Asezonati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata din compozitia de unt. Rulati peptul, indoind marginile in interior.Bateti ouale cu o lingura de apa. Dati rulourile prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Prindeti marginile cu o scobitoare, daca incepe sa se desfaca.

Dati la frigider 30 de minute, apoi dati din nou prin ou si pesmet. Frigeti rulourile de pui 8 minute in ulei incins , pana se auresc.

Obs: In afara amestecului de mai sus,pieptii de pui mai pot fi umpluti cu unt si:
1. sunca taiata cubulete , branza mozzarelle si busuioc;
2. coaja rasa si sucul unei lamaii mici, 3 linguri coriandru proaspat tocat, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
3. 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata marunt;

Serviti ornat cu felii de lamaie si patrunjel verde, cu garnitura de de cartofi, fasole verde sau carote. Un vin alb tamaios va merge perfect cu savoarea puiului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa