1. Puneti intr-un castron untul ,coaja si sucul de lamaie, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul si amestecati bine. Turnati cu lingura amestecul pe o foaie de celofan si rulati intr-un sul de cca.7,5cm. lungime. Tineti la frigider 30 de minute, apoi indepartati celofanul si taiati in 4 parti egale.
2.Asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si apasati usor cu sucitorul pentru a-i turti. Asezonati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata din compozitia de unt. Rulati peptul, indoind marginile in interior.Bateti ouale cu o lingura de apa. Dati rulourile prin faina, apoi prin ou si pesmet.
Prindeti marginile cu o scobitoare, daca incepe sa se desfaca.
Dati la frigider 30 de minute, apoi dati din nou prin ou si pesmet. Frigeti rulourile de pui 8 minute in ulei incins , pana se auresc.
Obs: In afara amestecului de mai sus,pieptii de pui mai pot fi umpluti cu unt si:
1. sunca taiata cubulete , branza mozzarelle si busuioc;
2. coaja rasa si sucul unei lamaii mici, 3 linguri coriandru proaspat tocat, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
3. 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata marunt;
Serviti ornat cu felii de lamaie si patrunjel verde, cu garnitura de de cartofi, fasole verde sau carote. Un vin alb tamaios va merge perfect cu savoarea puiului.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii